Eerste elftal

FC Twente stelt oud-speler aan als nieuwe scout

FC Twente stelt oud-speler aan als nieuwe scout

Andre Paus keert terug bij FC Twente. De oud-speler gaat een nieuwe functie bekleden, namelijk als scout. De 57-jarige Paus speelde drie jaar voor FC Twente en was al eerder actief als scout in Enschede.

Tussen 1981 en 1994 speelde Paus dertien jaar lang voor FC Twente. Daarna koos hij om een buitenlands avontuur aan te gaan en vertrok naar Japan. Hij werd daarna verkocht aan het Japanse Júbilo Iwata. De oud-verdediger van FC Twente heeft ook een verleden bij Heracles Almelo, waar hij in het seizoen 1997-1998 zijn carrière afsloot.

Tijdens de crisisjaren van FC Twente was de scout afdeling, de eerste waar op bezuinigd werd. Paus was al actief als scout van FC Twente tussen 2016 en 2017, en keert na 6 jaar terug in Enschede. Paus is trainer geweest in Malta, Cyprus en Griekenland, maar wist daar niet te slagen.

Paus werd eerder nog getipt als assistent van Joseph Oosting. Hij zou een goede relatie hebben met de Emmenaar, maar die besloot om Peter Uneken en Sander Duits mee te nemen vanuit RKC Waalwijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties