Eerste elftal

FC Twente troeft Europese topclubs af en heeft op één na beste verdediging van Europa

FC Twente troeft Europese topclubs af en heeft op één na beste verdediging van Europa

Dat FC Twente zo lekker meedraait bovenin de eredivisie, is voor een groot deel te danken aan het weinig aantal tegendoelpunten. De Tukkers hebben na één competitiehelft slechts negen tegengoals in de eredivisie. Daarmee is FC Twente de beste van Nederland en zelfs bijna de beste van Europa.

Alleen FC Barcelona krijgt gemiddeld minder tegentreffers per wedstrijd. De ploeg van trainer Xavi krijgt er gemiddeld slechts 0,35 om de oren per duel. FC Twente scoort een gemiddelde van 0,53 en staat daarmee dus nog wel een eindje achter de koploper in dit klassement. De voorsprong op nummer drie Newcastle United is klein met slechts 0,02 tegendoelpunten per wedstrijd.

In de top tien zijn ook Italiaanse, Portugese en Oostenrijkse koplopers Napoli, Benfica en Red Bull Salzburg terug te vinden. FC Twente staat daarmee in een fantastisch rijtje en troeft grote Europese namen af.

Top 10 minste tegentreffers per wedstrijd Europa

Club Aantal tegentreffers per wedstrijd
FC Barcelona (Spanje) 0,35
FC Twente 0,53
Newcastle United (Engeland) 0,55
Red Bull Salzburg (Oostenrijk) 0,56
FC Porto (Portugal) 0,65
RC Lens (Frankrijk) 0,68
Sturm Graz (Oostenrijk) 0,69
Benfica (Portugal) 0,71
Villarreal (Spanje) 0,72
Napoli 0,74

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties