Eerste elftal

FC Twente verloor nog nooit van Almere City, maar krijgt duidelijke waarschuwing

FC Twente verloor nog nooit van Almere City, maar krijgt duidelijke waarschuwing

Na een weekend zonder eredivisievoetbal, maakt FC Twente zich op voor een zeer belangrijke midweekse wedstrijd tegen promovendus Almere City FC. De bezoekers uit Almere staan op een twaalfde plek met 27 punten minder dan FC Twente dat inmiddels 60 punten heeft verzameld. Beide ploegen strijden nog ergens voor. Almere City staat op het punt zich veilig te spelen voor nog een jaar eredivisie en FC Twente wil de derde plek verdedigen én verzekert zich bij minimaal een gelijkspel voor de groepsfase van de Europa League.

Het wordt de eerste keer dat Almere City FC in de eredivisie op bezoek komt in Enschede. De heenwedstrijd in Almere werd gewonnen door FC Twente met 1-4, maar die uitslag was geflatteerd. Gezien de recente uitslagen in uitwedstrijden blijkt dat Almere City een zeer lastig te kloppen ploeg is. Van de afgelopen vijf uitwedstrijden verloor Almere City er geen één. Vier keer pakten ze een punt en één keer ging de ploeg van Alex Pastoor er met de overwinning vandoor. De spelers van FC Twente zijn dus gewaarschuwd.

Beide ploegen zijn gewaarschuwd

Kijken we naar FC Twente dan zal Almere City zich ook enige zorgen maken, want de ploeg van Joseph Oosting won de laatste vier thuiswedstrijden op rij tegen respectievelijk Go Ahead Eagles (3-0), Sparta (2-1), Heracles (1-0) en Fortuna Sittard (2-0). Ondanks de prima reeks heeft FC Twente er wel voor moeten knokken. De meeste tegenstander parkeerden de bus en daar heeft de ploeg nog wel eens moeite mee. Toch wint de kwaliteit het in de meeste gevallen van de verdedigende opstelling van de tegenstanders.

Onderlinge balans

Wat ook in het voordeel spreekt zijn de cijfers uit het verleden. FC Twente verloor nog nooit van Almere City FC, ook niet toen de ploeg nog de originele naam FC Omniworld droeg. In totaal nam FC Twente het vier keer op tegen de club uit Almere en trok vier keer aan het langste eind. De eerste overwinning dateert van 10 augustus 1999. Toen won FC Twente in de poulefase van de KNVB Beker met 1-7 in Almere. In het seizoen 2018-2019 trof FC Twente de ploeg twee keer in de Keuken Kampioen Divisie. Thuis werd met 1-0 gewonnen en uit met 1-3. De laatste overwinning was van eerder dit seizoen: 1-4.

Kijken we naar het onderlinge resultaat tussen de trainers Joseph Oosting en Alex Pastoor, dan staat het 1-0 voor Joseph Oosting. De trainers stonden eerder dit seizoen voor het eerst tegenover elkaar. Oosting speelde op de uitwedstrijd van dit seizoen na nog nooit tegen Almere City. Pastoor deed dat al wel vaker tegen FC Twente. In totaal stond hij als trainer tien keer tegenover de Tukkers. Hij verloor zeven keer en won er drie. Alle drie de keren was het in een thuiswedstrijd. Twee keer met Sparta in 2017 en één keer met NEC in 2012.

De wedstrijd FC Twente - Almere City FC wordt woensdagavond afgetrapt om 18:45 uur in een uitverkochte Grolsch Veste. Er zijn op het moment van schrijven nog 52 kaartjes beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties