Eerste elftal

FC Twente verweert zich tegen woeste Hammarby-fan: 227 pagina's aan bewijsmateriaal

FC Twente verweert zich tegen woeste Hammarby-fan: 227 pagina's aan bewijsmateriaal

Om risico's te vermijden, wilde FC Twente niet dat supporters van Hammarby IF kaartjes gingen kopen voor de Europese wedstrijd in De Grolsch Veste. Door een fout in het systeem konden Zweden, waaronder Dennis Fogelmark, echter toch tickets kopen. De supporter was woest toen FC Twente zijn kaart blokkeerde en stuurde een mail naar het Netherlands Institute for Human Rights, waarin hij FC Twente betichtte van discriminatie.

Het instituut zag wel wat in het verweer van Fogelmark. Op dinsdag 30 april volgt er in Utrecht een uitspraak over de kwestie, waarbij Fogelmark aanwezig zal zijn. Hij hoopt dat FC Twente gestraft wordt voor hun daden. Fogelmark zette een crowdfunding op om de reis te maken. Het doel was om 7.000 Zweedse kronen (610,44 euro) op te halen, de teller staat nu op 4.830 Zweedse kronen (421,20 euro). De vluchten zijn inmiddels geboekt: op zaterdag 27 april (Koningsdag) vliegt de 'Bajen'-fan van Stockholm naar Amsterdam, vier dagen later keert hij terug naar de Zweedse hoofdstad.

FC Twente heeft het verweer niet met een korreltje zout genomen. De club heeft twee documenten opgesteld: een verklaring ter verdediging tegen Fogelmark van achttien pagina's -opgesteld door advocaat OJ de Vries - en een document met maar liefst 227 pagina's aan bewijsmateriaal. FC Twente verweert zich op vier gronden tegen de Hammarby-fan, die op X duidelijk maakt dat hij absoluut niet blij is met de reactie van FC Twente. "Ze schilderen mij af als een fanatieke supporter wiens enige doel het is Twente te chanteren", schrijft hij onder andere.

FC Twente motiveert haar ontkenning en betwisting van alles wat Fogelmark stelt door middel van vier onderdelen: het verzoek is (kennelijk) ongegrond, althans, Fogelmark is (kennelijk) niet-ontvankelijk; het indienen van een klacht; geen onderscheid op basis van nationaliteit (Fogelmark betichtte FC Twente van discriminatie) en objectieve rechtvaardiging door een legitiem doel. In de verklaring werkt FC Twente 45 punten ter verdediging uit. In het bewijsmateriaal zien we veel krantenartikelen en regels van de UEFA. Lees de bestanden hieronder.

Lees hier de verklaring ter verdediging.

Lees hier het bewijsmateriaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties