Eerste elftal

FC Twente verwijdert beschadigde grasmat vlak voor duel met FC Utrecht

FC Twente verwijdert beschadigde grasmat vlak voor duel met FC Utrecht

FC Twente heeft besloten om de grasmat van de Grolsch Veste te vervangen. Afgelopen dinsdag was al duidelijk zichtbaar dat de grasmat flinke schade op had gelopen door het slechte weer en de wedstrijden tegen FC Emmen en Telstar. De club is vandaag begonnen met verwijderen van het huidige veld.

"Door de regenval in combinatie met de laatste twee thuisduels is het veld erg beschadigd. Het verouderde drainagesysteem voert niet voldoende water af als er zoveel regen valt als de afgelopen weken. Omdat het nog maar januari is zal het beschadigde veld te langzaam herstellen. Gezien het aantal thuiswedstrijden voor de komende maand is de beslissing genomen om de grasmat te vervangen", aldus de lezing van FC Twente op de clubwebsite.

Vandaag is begonnen met het verwijderen van de grasmat en komende woensdag wordt begonnen met het leggen van de nieuwe graszoden. Vrijdag moet het project zijn afgerond, slechts twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Die wedstrijd staat op de planning voor komende zondag om 14:30 uur.

De prijs voor het vervangen van een grasmat ligt tussen de 100.000 en 150.000 euro. Volgend jaar wacht er een grondige renovatie van de 'bak' waar de grasmat op ligt. "FC Twente is voornemens om in de zomer van 2024 het gehele veld te renoveren, inclusief drainage, beregening en veldverwarming. De technische installaties onder het veld dateren van 1998", besluit FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties