Eerste elftal

FC Twente voor het eerst sinds speelronde één buiten top vijf, Sparta geniet

FC Twente voor het eerst sinds speelronde één buiten top vijf, Sparta geniet

FC Twente staat voor het eerst sinds lange tijd buiten de top vijf van de eredivisie. De enige keer dit seizoen dat de Tukkers niet bij de eerste vijf hoorden, was na speelronde één. FC Twente boekte een 0-1 overwinning op bezoek bij NEC Nijmegen tijdens de eerste speelronde en stond daarmee zesde, de plek die het na de overwinning van Sparta Rotterdam zaterdagavond weer inneemt.

Sparta won dankzij treffers van Koki Saito en Vito van Crooij met 0-2 in Emmen. Daarmee gingen de Rotterdammers FC Twente voorbij op de ranglijst. Sparta heeft nu twee punten meer. FC Twente kan de vijfde plek weer innemen door vanavond te winnen van AZ, dat om 20:00 uur op bezoek komt in Enschede.

Sparta-trainer Maurice Steijn is trots op zijn ploeg. "De realiteit is dat we op dit moment met Twente om de vijfde plek strijden", vertelt Steijn in gesprek met RTV Rijnmond. '"Zij kunnen zondag weer over ons heen, maar hebben natuurlijk wel een lastige wedstrijd met AZ. Maar goed, het is nog acht wedstrijden, waarin wij ook nog een heel zwaar programma krijgen. Feyenoord, AZ, Heerenveen, Twente en PSV achter elkaar… Maar we zitten er lekker in en ik ben vooral heel trots op de jongens dat we op dit moment op de vijfde plek staan." FC Twente en Sparta spelen dit seizoen dus nog tegen elkaar. In De Grolsch Veste wordt op zondag 23 april om 12:15 uur afgetrapt.

Steijn wil dan ook niet te veel druk leggen op de strijd op plek vijf. "Want in principe maakt het niet heel veel uit. Natuurlijk, je wil zo hoog mogelijk eindigen, maar of je nou vijfde, zesde, zevende of achtste wordt: al die plekken zijn goed voor de play-offs. Maar ik ben benieuwd hoe het er rond tien uur voor staat", besluit Steijn, die terecht aangeeft dat Sparta nog een lastig schema heeft. Bekijk de resterende programma's van FC Twente en Sparta hieronder.

Resterend programma FC Twente

FC Twente - AZ
Excelsior - FC Twente
FC Twente - Cambuur
FC Utrecht - FC Twente
FC Twente - Sparta
FC Emmen - FC Twente
FC Twente - NEC
RKC Waalwijk - FC Twente
FC Twente - Ajax

Resterend programma Sparta

Sparta - Feyenoord
AZ - Sparta
Sparta - sc Heerenveen
FC Twente - Sparta
Sparta - PSV
FC Volendam - Sparta
Sparta - Cambuur
FC Groningen - Sparta

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties