Eerste elftal

FC Twente zet druk achter bouw trainingscomplex: "Het is extreem nodig"

FC Twente zet druk achter bouw trainingscomplex: "Het is extreem nodig"

FC Twente is al tijden bezig om alles in orde te krijgen voor de bouw van het trainingscomplex op Sportcampus Diekman. De financiering is rond, maar er zijn nog allerlei dingen die geregeld moeten worden voordat er kan worden gestart met de bouw. FC Twente sprak bij de presentatie van de plannen in september 2022 de hoop uit om al in de tweede helft van dit jaar de overstap te maken naar Enschede-Zuid. Het streven is nu eind 2025. FC Twente wil graag doorpakken.

Wat is nu de status van het trainingscomplex? "Dat is voor niemand heel duidelijk", vertelt algemeen directeur Dominique Scholten aan tafel bij 1Twente Voetbaltijd. "We weten wat we aan het doen zijn, maar je hebt te maken met allerlei processen. De financiering is vanuit onze kant rond. Dan kom je bij de civiele processen. Hoe krijg je het gebied schoon?"

"We zijn nu in goed overleg met de gemeente en andere partijen die gaan aansluiten op Diekman. Het wisselt een beetje wanneer we daadwerkelijk kunnen gaan bouwen en wanneer het daadwerkelijk klaar kan zijn. Wij pushen natuurlijk op zo snel als kan, omdat we het nodig hebben en weg moeten uit Hengelo."

"We mikken op eind 2025, maar dat heeft ermee te maken wanneer we mogen gaan bouwen. De bouw heeft ongeveer tien tot twaalf maanden nodig. Het is een ingewikkeld iets." Wanneer kan er begonnen worden? "Ik hoop dat we het project in juli in de gemeenteraad krijgen en dat we daar dan ook kunnen zeggen wanneer de grond bouwrijp is en weten wanneer we kunnen gaan bouwen, dan kunnen we door. Het is heel spannend, urgent en belangrijk. Het is extreem nodig", besluit Scholten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties