Eerste elftal

FC Utrecht keihard gestraft voor rellen na Europese play-offs

FC Utrecht keihard gestraft voor rellen na Europese play-offs

FC Utrecht is een dag na de verloren finale van de Europese play-offs keihard gestraf. De burgemeester heeft in overleg met de lokale driehoek besloten om FC Utrecht de eerstvolgende thuiswedstrijd in de eredivisie zonder publiek te laten spelen. Na de verloren finale kwamen supporters het veld op en ook buiten het stadion was het onrustig. Politieagenten werden aangevallen en meerdere raakten hierbij gewond. Het is nog niet bekend tegen welke club FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd speelt. De kans is een op 17 dat FC Twente dit gaat worden.

"Wat begon als een prachtige voetbalavond, is geëindigd in een enorme teleurstelling", laat algemeen directeur Thijs van Es weten. "Iedereen is boos, verdrietig. Het gedrag van bepaalde groepen mensen in en buiten ons stadion is verwerpelijk. Veiligheidspersoneel en ME zijn op een schandelijke manier belaagd door relschoppers, waarbij we het verschrikkelijk vinden dat ook goedwillende supporters betrokken zijn geraakt bij deze incidenten.”

“We gaan er met behulp van de camerabeelden alles aan doen om mensen individueel op te sporen en er vervolgens voor zorgen dat daar gepaste straffen voor komen. De veiligheid van iedere supporter op elke plek in het stadion moet gegarandeerd kunnen worden. Wat er gaat gebeuren is dat er een hele analyse komt van deze incidenten en dan gaan er vervolgens procedures lopen. We vergeten niet dat het grootste deel van de achterban het elftal op een geweldige manier heeft gesteund. Niet alleen in de finale van de play-offs, maar het complete seizoen. Wij willen hen bedanken voor de steun en excuses aanbieden voor het gedrag van deze relschoppers.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties