FC Twente Nieuws

Burgemeester verbiedt Utrecht-supporters toegang tot de Grolsch Veste

Burgemeester verbiedt Utrecht-supporters toegang tot de Grolsch Veste

FC Twente - FC Utrecht zal dit seizoen worden gespeeld met een leeg uitvak. Op advies van het Openbaar Ministerie, Politie en FC Twente heeft burgemeester Roelof Bleker besloten dat de supporters van FC Utrecht op 22 januari 2023 niet welkom zijn.

Het besluit is genomen aan de hand van de incidenten die vorig seizoen plaatsvonden tijdens en rondom de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht. Het dieptepunt was dat Utrecht-supporters bekers met urine naar beneden gooiden in het onderliggende familievak.

"Voorafgaand aan en tijdens die wedstrijd werden er voorwerpen uit het bezoekersvak naar beneden gegooid richting FC Twente-supporters. Dit betrof onder andere drinkbekers met vloeistof. Daarnaast zijn er diverse vernielingen aangericht en zijn supporters van FC Utrecht uit het veiligheidsvak gebroken. Dit leverde onveilige situaties op voor andere bezoekers van de voetbalwedstrijd", zo valt te lezen op de website van de gemeente Enschede. "

"De driehoek (Openbaar Ministerie, Politie en de burgemeester) is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in Enschede. Mensen die vernielingen aanrichten, de openbare orde verstoren en bovendien de veiligheid van andere bezoekers, politiemensen en stewards in gevaar brengen, horen niet thuis in een voetbalstadion. Gezien de gewelddadige gebeurtenissen van september 2021 in en rond De Grolsch Veste wordt de wedstrijd van FC Twente tegen FC Utrecht op 22 januari 2023 dan ook zonder uitsupporters gespeeld." De gemeente heeft de intentie uitgesproken om de Utrecht-supporters in het seizoen 2023-2024 weer toe te laten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties