Eerste elftal

Felle kritiek op invalbeurten Boadu en Taha: "Ze waren gewoon zó slecht"

Felle kritiek op invalbeurten Boadu en Taha: "Ze waren gewoon zó slecht"

FC Twente wist op zondag niet te winnen van AZ. Het gaf een voorsprong van 0-1 weg en ging met 2-1 onderuit. Joseph Oosting maakte gebruik van alle vijf de wisselmogelijkheden. Zo werden onder andere Myron Boadu, Younes Taha en Mitchell van Bergen erin gebracht om het tij te keren. Echter wisten zij de wedstrijd niet om te draaien.

Leon ten Voorde irriteerde zich mateloos aan de ingebrachte spelers. "Ik vond de invalbeurt van Boadu eigenlijk veel kwalijker dan het uitglijden van Van Hoorenbeeck. Ik heb me tijdens de wedstrijd daar echt aan gestoord. De invallers waren gewoon zo slecht", oordeelt hij bij de Ballen Verstand.

Daar waar de invallers eerst geprezen werden, is het momenteel geen wapen meer volgens de clubwatcher. "We hebben heel vaak, bijna twee derde van het seizoen, de bank en breedte van de selectie geroemd bij FC Twente. Alleen op dit moment brengen die wel heel weinig als ze erin komen. Boadu heeft niks goeds gedaan tegen zijn oude club en Van Bergen heeft ook gewoon totaal geen rendement."

"Ik ben wel echt geïrriteerd over de invalbeurten. Ook bijvoorbeeld een bal die Taha krijgt en dan in één keer als een streep voorgeven. Dan kan je wel denken dat hij meer moeten spelen, maar als je dit soort momenten hebt dan ben je voor een trainer gewoon niet betrouwbaar genoeg." Fardau Wagenaar vraagt zich af of dit me ritme te maken heeft. "Dan hebben ze ook meer tijd om zich beter te ontwikkelen."

Daar heeft Ten Voorde geen goede woorden voor over. "Het is geen speeltuin. Je moet het doordeweeks laten zien op de trainingen en het is gewoon te weinig. Tijdens de invalbeurten laten ze ook niet zien dat ze erin moeten. Ik vond Daan Rots en Ricky van Wolfswinkel in de eerste helft aanvallend de enige spelers die goed waren, maar het was gewoon allemaal te weinig", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties