Eerste elftal

Feyenoord-watcher zet vraagtekens bij FC Twente: "Je wilt toch beter worden?"

Feyenoord-watcher zet vraagtekens bij FC Twente: "Je wilt toch beter worden?"

Joseph Oosting kent een uitstekend seizoen bij FC Twente. Als zijn ploeg doet wat het moet doen, gaat het derde worden in de eredivisie. Dat laatste keer dat een trainer van FC Twente dat lukte, was Michel Jansen in het seizoen 2013-2014. De blik wordt alweer voorzichtig gericht op de toekomst: kunnen de Tukkers volgend seizoen eigenlijk nog beter?

FC Twente-watcher Geert-Jan Jakobs ziet dat de mogelijke komst van Wout Weghorst een boost kan betekenen voor FC Twente, met name Europees en in de topwedstrijden. "Daar laten ze het dit seizoen wel liggen", zegt Jakobs bij Rondje Eredivisie van Voetbal International. "Verder heeft Oosting het top gedaan, boven verwachting met Twente. Ze worden gewoon derde, dat is hartstikke knap. Het kan volgend jaar nog beter als ze in de grote wedstrijden iets meer zichzelf durven te zijn, denk ik."

Wie gaat FC Twente eigenlijk kwijtraken? "Smal gaat weg en aan de andere kant is Brenet natuurlijk weggevallen, daar hebben ze ook versterking nodig. Voor de rest is het afwachten of de spelers een transfer gaan maken. Volgens mij blijft het elftal vooralsnog redelijk intact. Van Wolfswinkel en Pröpper zijn ervaren jongens die denk ik niet zo snel een transfer zullen gaan maken. Hilgers zal misschien een stap willen zetten. Unnerstall zal blijven, dat is een gouden kracht van Twente", aldus Jakobs, die Sadílek nog vergeet te noemen.

"Dus Vlap, Rots en zo blijven ook allemaal?", vraagt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam. "Ja, denk het wel", is het antwoord van Jakobs. Krabbendam ziet daar nog wel verbeterpunten voor FC Twente. "Misschien moet daar nog wat kwaliteit bij misschien. Het is toch een beetje slap, Vlap, of hoe moet je het zeggen?" Is dat niet gewoon niveau FC Twente? "Je streeft toch een ander niveau na? Je wilt toch beter worden?"

Jakobs haalt aan dat FC Twente met Weghorst een volgende stap kan zetten. Krabbendam heeft zijn bedenkingen. "Dat is genoeg?" Jakobs: "Ja, er hoeft toch verder niet zoveel te veranderen? Ze doen het goed, er hoeft toch geen half elftal vervangen te worden?" Krabbendam knikt. "Ze hebben natuurlijk een goede as en Steijn wordt steeds beter. Er zijn weinig van dat soort type spelers." Jakobs besluit: "Kjolo wordt ook steeds beter. Het kan alleen nog maar beter. Het is te hopen voor Twente dat Oosting blijft. Dat is een hele interessante speler voor heel veel clubs. Noem maar een betere trainer in de eredivisie voor Ajax."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties