Eerste elftal

Film Will Smith belangrijke motivator voor selectie FC Twente in jacht op plek drie

Film Will Smith belangrijke motivator voor selectie FC Twente in jacht op plek drie

FC Twente heeft na 24 speelronden 50 punten bij elkaar gevoetbald in de eredivisie. Hiermee staat de ploeg van Joseph Oosting stevig op de derde plek met een voorsprong van maar liefst zeven punten op de eerste achtervolger AZ. Daarachter probeert ook Ajax zich nog naar boven te werken, maar dat gat is inmiddels uitgegroeid naar elf punten. De doelstelling van FC Twente was lang het kwalificeren voor Europees voetbal, maar inmiddels ligt de focus vol op het behalen van die derde plek. Hierbij heeft ook acteur Will Smith een rol.

“We moeten gewoon vol gas geven om die plek te behalen. Welk puntenaantal we nodig hebben om die plek te behalen? Ja, daar hebben wij zo onze ideeën over", aldus Van Wolfswinkel tijdens de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. "We kwamen eigenlijk als groep nagenoeg unaniem op een bepaald aantal punten uit. Dat is een bepaalde focus om zo maar te zeggen om onze doelstellingen veilig te stellen."

Het puntenaantal wil hij niet noemen, maar Van Wolfswinkel heeft het getal verspreid op diverse plekken in de Grolsch Veste en het trainingscomplex. "Het is het klinkt als iets gewoon als iets simpels, maar zoiets gaat dan wel echt leven, toch? Kleine nummertjes die hier hangen of daar hangen. Onbewust leeft het een beetje. Dus nu beginnen de jongens te vragen: wat is dat nummer? Dan leg je dat uit.” Het idee kreeg hij na het zien van de film Focus met Will Smith in de hoofdrol.

Hierin speelt Smith een meesteroplichter die mensen vooraf manipuleert door ogenschijnlijk onschuldige externe signalen. Zo laat hij iemand een nummer kiezen terwijl diegene de hele dag het cijfer 55 al onbewust voorbij heeft zien komen. Het personage kiest daarom uiteindelijk voor nummer 55. "Het is iets wat gewoon onbewust leeft. Een beetje vanuit de film Focus met Will Smith. Dat is gewoon dat principe. Maar goed, wij moeten gewoon gas geven en dan gaan wij derde worden", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties