Eerste elftal

Finale Nations League opent deuren voor Europese finale in de Grolsch Veste

Finale Nations League opent deuren voor Europese finale in de Grolsch Veste

Zondag was de Grolsch Veste het podium voor de troostfinale van de Nations `League. Het Nederlands elftal nam het op tegen Italië, waarin het verloor met 3-2. De kijkcijfers waren ook ondermaats, er keken slechts 837 duizend mensen naar de troostfinale. Toch heeft de Grolsch Veste en Enschede veel publiciteit overgehouden aan de wedstrijden in de Nations League. Projectcoördinator Klein Nagelvoort hoopt na dit succes vaker uitgekozen te worden voor belangrijke wedstrijden.

"Vooruit, de prestaties van het Nederlands elftal laten wat te wensen over, maar verder: „Het was heel intens, maar onder aan de streep heerst een goed gevoel. We hebben twee geslaagde wedstrijden gespeeld en de aanloopperiode en de samenwerking met UEFA zijn goed verlopen.” aldus projectcoördinator Lars Klein Nagelvoort in gesprek met de Tubantia.

In 2017 was de Grolsch Veste al eerder het podium voor het WK vrouwenvoetbal. "Toen moesten de letters Grolsch Veste zelfs van het dak af. Nu hoefden we ze alleen af te dekken, daar zijn we wel heel blij mee”, aldus de projectcoördinator.

Dat het stadion tijdelijk van kleur verandert, is dan een kleinigheid. „Aan de voorkant weet je dat het erbij hoort. Als club en als stad weet je dat je heel goed op de kaart wordt gezet. Ik denk dat dit heel goed is. De Nations League is een heel groot evenement in Europa, waar alle Europese landen die bij UEFA zijn aangesloten aan mee doen. Dat zorgt voor miljoenen en miljoenen kijkers”, weet Klein Nagelvoort te vertellen tegen Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties