Eerste elftal

Fortuna-trainer Buijs fileert scheidsrechter Dieperink en voelt zich benadeeld

Fortuna-trainer Buijs fileert scheidsrechter Dieperink en voelt zich benadeeld

Fortuna Sittard-trainer Danny Buijs was zaterdag niet geheel tevreden over het spel van zijn ploeg, die met 2-0 verloor op bezoek bij FC Twente. Hij had gehoopt dat Fortuna wat gevaarlijker kon worden aan de bal, al vond hij het verdedigend wel goed staan. De grootste kritiek uit Buijs na de wedstrijd echter op scheidsrechter Rob Dieperink. Daarbij was de rode kaart Rodrigo Guth in de 35e minuut nog niet eens het probleem.

"Als je deze wedstrijden speelt, moet je ook een beetje geluk hebben met de scheids, zo simpel is het", zegt de 41-jarige oefenmeester tegenover ESPN. "Het was vanaf minuut één. Kaj Sierhuis zette zijn lichaam in het duel, iemand van Twente viel om en Twente kreeg een vrije trap. Als je continu van dat soort dingen tegen je krijgt, wordt het heel lastig."

"De rode kaart kan ik niet goed oordelen. Mijn eerste oordeel is dat het heel zwaar is, ik denk dat als het andersom is, ze het niet doen. Wij maken fouten, en laat één ding duidelijk zijn: deze man heeft vandaag ook een hoop fouten gemaakt. Maar daar zijn wij niet verantwoordelijk voor, wij moeten naar onszelf kijken", aldus Buijs.

In de rust werd de trainer uitgenodigd in de scheidsrechterskleedkamer. "Ik zei op het veld tegen hem: ik ga het niet eens over die rode kaart hebben, dat heb ik zelf ook niet goed kunnen waarnemen, maar het gaat mij er al om: na drie minuten fluit je bij Sierhuis voor een fantastisch duel. Dan blijft het tempo in zo'n wedstrijd, en dan fluit je alweer voor een vrije trap."

"Dan komt hij met een hele theorie dat het een overtreding is. Zo kan je allemaal op je eigen manier naar voetbal kijken. Ik zie wekelijks de eredivisie en dan zie ik een hele hoop mensen die daar niet voor fluiten. Dan komt hij in één keer met zijn eigen visie. Dan wordt het lastig als je er hier een wedstrijd van wil maken, laat staan als je met tien man komt, los van het feit dat we in bepaalde situaties het beter of slimmer moeten doen", besluit Buijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties