Eerste elftal

Gertjan Verbeek doet open sollicitatie bij Jong Oranje en wees bondscoachschap Syrië af

Gertjan Verbeek doet open sollicitatie bij Jong Oranje en wees bondscoachschap Syrië af

Gertjan Verbeek heeft al vaker uitgesproken dat hij, in ieder geval de komende tijd, niet meer aan de slag wil gaan als trainer bij een Nederlandse club. Hij heeft daar naar eigen 'geen zin meer an'. Wel zou hij bijvoorbeeld nog eens bondscoach willen worden. Dat is dan ook voorlopig de enige reden dat hij weer aan de slag zou gaan als trainer in Nederland.

In gesprek met RTV Oost doet Verbeek een open sollicitatie bij Jong Oranje. "Ik zou nog wel eens bondscoach willen zijn. Van de Looi houdt er nu weer mee op bij Jong Oranje. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Het hoeft niet perse van een eerste team te zijn, het zou ook een Jong-team kunnen zijn", aldus de oud-trainer van FC Twente.

Verbeek doet echter wel een slag om de arm. "Daar moet je je contacten voor hebben. Dat is tegenwoordig belangrijk. Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar wie je kent. Dat is langzaam aan het uitdoven, de mensen die ik ken. Die zijn ook al gestopt. Jan Smit, Toon Gerbrands, Riemer van der Velde, dat soort mannen", besluit Verbeek.

Verbeek is nog gevraagd om bondscoach van Syrië te worden, nog voordat de aardbevingen daar waren. Hij geeft echter aan dat hij het daar te onrustig vindt. Naast de functie van bondscoach is hij ook wel geïnteresseerd in een functie als trainer bij een buitenlandse club, zoals hij eerder al deed in het seizoen 2019-2020. Toen was hij de hoofdtrainer bij het Australische Adelaide United.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties