FC Twente Nieuws

Gertjan Verbeek gaat niet meer trainen in Nederland: "Geen zin meer an"

Gertjan Verbeek gaat niet meer trainen in Nederland: "Geen zin meer an"

Gertjan Verbeek was tijdens het seizoen 2017-2018 achttien wedstrijden actief als trainer van FC Twente. Het was geen succesvolle periode: zijn team behaalde slechts één overwinning in achttien wedstrijden. Na zijn ontslag bij Almere City FC tijdens het afgelopen seizoen is hij niet meer van plan zijn trainersloopbaan in Nederland te vervolgen.

Gertjan Verbeek sluit een klus in het buitenland niet uit, maar wil geen trainer meer zijn in Nederland. "Veertig jaar lang heb ik de agenda van de KNVB moeten volgen. Heb ik geen zin meer an. Ik heb een dochter van vijf en genoeg andere hobby’s. Hooguit sta ik nog open voor iets in het buitenland. Een mooi avontuur voor het gezin. Indonesië, Amerika. Ergens bondscoach worden, misschien. Maar in Nederland wil ik geen functie meer."

Zijn laatste klus in Nederland verliep niet al te goed. Na zestien wedstrijden stond hij met Almere City FC achttiende in de Keuken Kampioen Divisie. Hij sprak zelfs van sabotage bij een tegentreffer in de wedstrijd tegen MVV Maastricht.

Gertjan Verbeek is al sinds 2001 actief als hoofdtrainer. Hij nam van 2001 tot 2004 Heracles onder zijn hoede. Hij trainde vervolgens sc Heerenveen, Feyenoord, nogmaals Heracles, AZ, 1. FC Nürnberg en VfL Bochum, voordat hij bij FC Twente terechtkwam. Hij volgde in oktober 2017 René Hake op als trainer van de Tukkers. Het werd geen succes in Enschede, want Verbeek won slechts één eredivisiewedstrijd met FC Twente in het seizoen dat de club degradeerde. In maart 2018 werd hij al weer ontslagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties