Eerste elftal

Geweldige financiële resultaten FC Twente: Club verwachtte verlies, maar boekt miljoenenwinst

Geweldige financiële resultaten FC Twente: Club verwachtte verlies, maar boekt miljoenenwinst

Algemeen directeur Paul van der Kraan heeft in de nieuwsbrief van deze week enkele financiële cijfers van de jaarrekening van het seizoen 2022-2023 bekendgemaakt. De jaarrekening wordt volgende week gepresenteerd. Van der Kraan laat weten dat FC Twente over het seizoen 2022-2023 een nettowinst van maar liefst vijf miljoen euro heeft gerealiseerd. "Een mooi resultaat", noemt de algemeen directeur het.

FC Twente boekte over het seizoen 2021-2022 een nettowinst van twee miljoen euro en liet bij het presenteren van deze jaarrekening weten dat het over het seizoen 2022-2023 een nettoverlies van één miljoen euro verwachtte. De hoofdreden hiervoor was de afschrijvingen van de contractperiode van de aankopen van Michel Vlap, Václav Cerny en Michal Sadílek.

FC Twente hield daarbij geen rekening met eventuele nieuwe transferinkomsten voor 30 juni 2023. Voor die datum werden Ramiz Zerrouki en Václav Cerny echter verkocht voor een gezamenlijk bedrag van ruim vijftien miljoen euro. Dit heeft natuurlijk invloed gehad op het boeken van de nettowinst.

Omzetstijging

Daarnaast heeft FC Twente een flinke omzetstijging gehad. Ten opzichte van een seizoen eerder steeg de omzet van 26,9 miljoen euro naar 39,6 miljoen euro. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat alle thuiswedstrijden met publiek werden gespeeld, waar in het seizoen 2021-2022 enkele thuiswedstrijden in een leeg stadion werden gespeeld in verband met het coronavirus.

Dat FC Twente financieel geweldig bezig is, blijkt wel uit het Financial Rating Systeem (FRS) van de KNVB. Op basis van de jaarrekening van afgelopen seizoen en de prognose van het seizoen 2023-2024 scoort FC Twente 40 van de 40 te behalen punten op het FRS. In het seizoen 2021-2022 was dat nog 36 punten.

"We kunnen er trots op zijn dat de weg naar financieel herstel het afgelopen seizoen een vervolg heeft gekregen", schrijft Van der Kraan op de officiële website van FC Twente. Volgende week wordt de volledige jaarrekening gepresenteerd. Deze zullen wij ook publiceren op onze website.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties