Eerste elftal

Glunderende Oosting vertelt hoe zijn doelstelling van dit seizoen werd overtroffen

Glunderende Oosting vertelt hoe zijn doelstelling van dit seizoen werd overtroffen

FC Twente is dit seizoen op de derde plek geëindigd in de eredivisie. Hiermee gaat het de voorrondes van de Champions League in. Trainer Joseph Oosting stelde aan het begin van het seizoen een doel, deze werd overtroffen door zijn ploeg. De oefenmeester vertelt wat hij voorafgaand aan het seizoen wilde bereiken.

De 52-jarige Emmenaar werd dit seizoen aangesteld als trainer bij FC Twente. Dit bleek een succesvolle zet te zijn. Hij behaalde met zijn team de derde plek en speelt daardoor volgend seizoen de voorrondes van de Champions League. Al was zijn doel iets anders. "Conference League en plek vijf was onze doelstelling", vertelt hij in de ESPN Special: Terugblik op het seizoen met Joseph Oosting.

Als het de voorrondes van het miljoenenbal niet haalt dan stroomt het de groepsfase van de Europa League in. Oosting glundert als hij het erover heeft. "Uiteindelijk is dat dan meer geworden. We hebben ons nu direct gekwalificeerd voor Europees voetbal en dat is voorrondes van de Champions League geworden. Dat is wel echt heel mooi."

Al was het thuisduel in de voorrondes van de Conference League tegen Hammarby IF dit seizoen een hoogtepunt voor Oosting. "Ik vond het enorm spannend, want het was voor het eerst in Europa voor mij. Toen kwamen al die jaren waarin ik zoveel tijd heb gestoken in cursussen en heel veel kilometers als een flashback voorbij. Hier heb ik het voor gedaan was mijn gedachte toen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties