Eerste elftal

Grote bravoure bij AZ: "Dat is niet fijn voor FC Twente"

Grote bravoure bij AZ: "Dat is niet fijn voor FC Twente"

Bij AZ-trainer Maarten Martens scheelt het niet aan bravoure, zo is de laatste weken wel duidelijk geworden. De 39-jarige Belg is er al weken van overtuigd dat zijn ploeg FC Twente nog kan inhalen en heeft al meerdere uitspraken gedaan die in het voordeel waren van zijn ploeg en in het nadeel van FC Twente. AZ werd kansloos geacht in de strijd om plaats drie, maar een gat van acht punten is gekrompen tot twee.

FC Twente moet die benauwde voorsprong van twee punten zien te verdedigen tijdens de laatste speeldag om het voorronde Champions League-ticket in de wacht te slepen. FC Twente gaat op bezoek bij PEC Zwolle, AZ speelt thuis tegen FC Utrecht. "We zijn klaar voor een zinderende ontknoping zondag", aldus Martens in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik heb er vertrouwen in, zoals ik er al vier weken in geloof dat we ons kunnen kwalificeren. Toen draaiden we de wedstrijd tegen RKC om na een 2-0 achterstand. Als we dat toen niet hadden gedaan, was het niet meer gelukt. Nu dus wel. Zolang je blijft winnen is het aannemelijk dat we in de buurt komen en dat is niet fijn voor Twente", besluit Martens.

Voor het weekend van AZ - RKC Waalwijk stond FC Twente nog acht punten voor op AZ. De Alkmaarders wonnen van RKC en FC Twente verloor op bezoek bij Ajax. Het gat van vijf punten hield één speelronde aan. Toen ontmoetten AZ en FC Twente elkaar in Alkmaar. De drie punten bleven in Noord-Holland. Het gat is nu twee punten, het doelsaldo verschil is nét in het voordeel van FC Twente: +32 tegenover +31.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties