Eerste elftal

Heeft Rots Regeer nodig om beter tot zijn recht te komen?

Heeft Rots Regeer nodig om beter tot zijn recht te komen?

Na het wegsturen van Joshua Brenet door FC Twente, schoof Joseph Oosting Alfons Sampsted naar voren als zijn vervanger. De IJslander kwam iets meer dan een jaar geleden transfervrij over van de Noorse stuntploeg FK Bodo/Glimt en krijgt nu de kans om zich te bewijzen. Zondag tegen Heracles speelde hij geen goede wedstrijd en dat had direct ook invloed op het spel van Daan Rots.

Sampsted heeft veel minder diepgang dan Brenet. Laatstgenoemde stond vaak al op de middellijn en zocht vaak de combinatie met Rots. Sampsted is verdedigend sterker, maar mist de aanvallende kwaliteiten van Brenet. Om meer diepgang te creëren werd Sampsted, die ook een lichte blessure had opgelopen aan zijn kuit, in de rust naar de kant gehaald en kwam Regeer erin als zijn vervanger. Daarna kwam ook Rots beter in zijn spel. Dat zag ook Vincent Bilanovic, hoofdtrainer van BWO en analist bij VoetbalTijd.

"Regeer is van origine een middenvelder. Het overwicht van FC Twente was dermate groot, dat je lopende mensen moest hebben die positieoverstijgend zijn. Dat de back dus een loopactie maakt. Dat deed Sampsted niet waardoor Rots eigenlijk amper in het spelbeeld voorkwam. In de tweede helft kwam hij veel meer in het spelbeeld voor door de invulling van Regeer als rechtsback. Steijn ging iets verder van Rots spelen en dan krijg je veel meer voetbal en werd er veel meer gecombineerd aan de rechterkant."

Toch zal Oosting in eerste instantie vasthouden aan zijn keuze voor Sampsted. De IJslander is dan minder technisch een aanvallend ingesteld dan zijn voorganger Brenet, maar liet in de thuiswedstrijd tegen FC Riga zien dat hij wel degelijk een aanvallende actie in huis heeft. Het is aan hem om het nu vaker te laten zien. In de tussentijd zal Regeer proberen de druk op te voeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties