Eerste elftal

Heftig: Zweeds supporter ontsnapte aan de dood na aanval Twente-hooligans

Heftig: Zweeds supporter ontsnapte aan de dood na aanval Twente-hooligans

Tijdens de heftige rellen na de thuiswedstrijd tegen het Zweeds Hammarby IF is een Zweedse supporter ternauwernood ontsnapt aan de dood. De man in de blauwe trui viel op tussen zijn medesupporters op de hoofdtribune, na de aanval eindigde hij op het veld van De Grolsch Veste. Het blijkt nu dat hij zijn leven te danken heeft van kordaat optreden van de aanwezige medici. Er werd een beademingsbuis in zijn keel geplaatst. Daarna overleefde hij ook nog een hartstilstand.

Dit alles kwam naar voren tijdens de rechtszaak tegen een deel van de relschoppers, waar Arjan te Bogt namens de Tubantia aanwezig was. Op de foto boven het artikel is te zien dat de man in de blauwe trui een klap krijgt te verwerken. Nadat hij een van zijn belagers, met een Schalke bivakmuts, van de tribune in de gracht gooide, werd hij het mikpunt. Hij werd uiteindelijk van de tribune via de trap naar de gracht geschopt en geslagen. Alles was goed te zien op de beelden, die werden getoond tijdens de zitting, tot het moment hij in de gracht belandde. Daarvan zijn geen beelden. Enkele Twente-supporters en stewards vormen een cirkel om de zwaargewonde Zweed, die daarna op het veld verder werd behandeld en de aanval maar nipt wist te overleven.

In totaal werden zeven mannen beschuldigd van zware mishandeling van 'de man in de blauwe trui'. De rechter weigerde hen supporters noemen vanwege hun gewelddadige gedrag. De Zweed mag van geluk spreken dat hij de aanval heeft overleefd. Toch vindt een van de verdachten dat het zijn eigen schuld was, omdat hij zelf de aanval opende. De rechter maakte vervolgens een vergelijking met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Wie viel nu wie aan? In dit geval probeerde de Zweedse man zichzelf te verdedigen. Dit kostte hem bijna zijn leven. (Artikel gaat verder na de foto)

Heftig: Zweeds supporter ontsnapte aan de dood na aanval Twente-hooligans

De supporters in kwestie hebben allemaal een stadionverbod opgelegd gekregen van vier jaar. Daarnaast eiste het Openbaar Ministerie celstraffen tussen de drie en vierenhalve maanden. Hoe het nu gaat met de man die voor de dood werd weggehaald op het veld van de Grolsch Veste, is onbekend. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis deed hij aangifte, maar heeft geen schadevergoeding geëist. De officier van justitie sloot af met de woorden: "Zonder dat buisje in zijn keel had hij niet meer geleefd. Hoe heftig moet dat zijn? Ik vrees dat hij er veel slechter aan toe is dan wij kunnen vermoeden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties