Eerste elftal

Heracles-directeur Hoogma: "Rancune of wraak naar FC Twente? Never nooit"

Heracles-directeur Hoogma: "Rancune of wraak naar FC Twente? Never nooit"

Eind 2021 werd Nico-Jan Hoogma veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer bij FC Twente. De Enschedese was toen al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger voor Paul van der Kraan als algemeen directeur. Toen bekend werd dat Hoogma zou aan stoppen bij de KNVB leek hij de absolute topkandidaat. Hoogma zelf wilde ook wel een kop koffie komen drinken, maar die koffie werd nooit gezet. Had dit wellicht te maken met oud zeer?

Na de degradatie van Heracles in 2022 werd Hoogma benaderd door de Almelose club en besloot hij terug te keren op het oude nest. Deze keer niet als algemeen directeur, maar als technisch directeur. "Heracles kwam op een moment dat het heel rommelig was. Het is mijn club en zo voelt dat ook", aldus Hoogma.

"Vanaf het moment dat je de kans krijgt om daar in functie te treden, dan hoef ik niet lang na te denken. Ik heb al vrij snel aangegeven dat ik daar open voor stond, dan komen ze bij je en dan zeg ik never nooit geen nee. Het is een prachtige club waar ik van hou en volgens mij ook enorm thuishoor."

Jan Medendorp vindt dat toch een beetje vreemd gezien zijn geschiedenis. "Zit er ook een soort wraak bij jou om Heracles de grootste van het Oosten van het land te maken?" Hoogma kan zich daar niet in vinden. "Nee, totaal geen wraak. Waar jij het over hebt was toen ik nog speler was."

"Toen ik 35 was kwam ik terug vanuit HSV waar ik ieder weekend in de Bundesliga als aanvoerder speelde." Hij wilde terug naar FC Twente, de club waar hij eerder als zes jaar voor speelde, maar de Enschedese club zag dit niet zitten. "Dat kan toch? Dat is een beleidsdiscussie. Maar dat gaf mij wel wat extra motivatie om het bij Heracles nog beter te doen. Maar rancune of wraak naar Twente? Never nooit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties