Eerste elftal

Heraclied van PSV naar FC Twente? "Hij is écht goed"

Heraclied van PSV naar FC Twente? "Hij is écht goed"

FC Twente gaat voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe linksback. Er moet een opvolger gevonden worden voor de transfervrij vertrekkende Gijs Smal. FC Twente haalde in de winter al Anass Salah-Eddine en heeft de pas achttienjarige Mats Rots nog in de selectie, maar zal nog op zoek gaan naar een directe versterking voor de linkerkant.

Clubwatcher Tijmen van Wissing denkt daarbij aan Fredrik Oppegard, die momenteel door PSV wordt verhuurd aan Heracles Almelo. Oppegard komt uit de koker van Heracles-trainer Erwin van de Looi. Van Wissing is onder de indruk van de 21-jarige Noorse verdediger en noemt hem 'een geweldige aankoop van Van de Looi'.

"Achter Salah-Eddine zoek je met zoveel Europese wedstrijden nog een linkervleugelverdediger", zegt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Ouwejan lees je dan in de media, maar ik durf het ook wel aan met Oppegard. Het is misschien wel hetzelfde type als Salah-Eddine", zet Van Wissing een kanttekening. "Hij is écht goed."

Oppegard is een twaalfvoudig Jong Noorwegen-international die de eerste seizoenshelft bij Jong PSV speelde, maar de tweede seizoenshelft op huurbasis actief is bij Heracles. In elf wedstrijden gaf hij tot dusver één assist. Oppegard heeft nog een contract tot medio 2025 bij PSV en heeft een marktwaarde van 600.000 euro.

Opinie: Zie jij Oppegard graag komen? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Zie jij Oppegard graag komen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties