Eerste elftal

"Het aanstellen van Bosz zou een enorme magneet kunnen zijn"

"Het aanstellen van Bosz zou een enorme magneet kunnen zijn"

Arnold Bruggink, Jan Streuer en Paul van der Kraan zijn op zoek naar een trainer voor volgend seizoen. Clubwatcher Tijmen van Wissing denkt dat ze het lijstje afhebben en gesprekken met de topkandidaten zullen gaan starten. Peter Bosz zal waarschijnlijk hoog op het lijstje staan, al is het nog maar de vraag of hij haalbaar is.

"Het lijkt mij dat Bosz hoog staat, maar het is de vraag of hij dat wil voor dat salaris", zegt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. Jan van Staa denkt dat Bosz een geweldige kandidaat zou zijn. "Ook qua uitstraling, routine. De manier van spelen, daar gaat het met name om. Maar goed, wil hij zelf en is het financieel haalbaar?" Ook Bert van Losser is enthousiast. "FC Twente en Peter Bosz lijkt me wel een klik."

Met het aanstellen van Bosz zou FC Twente een ambitieus signaal afgeven. "Het zou een enorme magneet kunnen zijn", meent Van Wissing. "Maar ik weet niet onder welke cao-voorwaarden hij aan de slag kan. Bij Leverkusen verdiende hij vier, vijf miljoen euro", besluit de clubwatcher.

Onlangs maakte Leon ten Voorde bekend dat Bosz FC Twente in de wachtkamer heeft gezet. Twente Insite vroeg de supporters of FC Twente moet afwachten wat Bosz wil of het heft in eigen handen moet nemen en naar een andere opties moet gaan kijken. Van de bijna 1.900 respondenten was iets meer dan 56 procent van mening dat de club moet doorpakken, iets minder dan 44 procent vond dat FC Twente nog wel even kon wachten op de kans om zo'n goede trainer aan te kunnen stellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties