Eerste elftal

Het verhaal van bannelingen Zerrouki en Wieffer is er eentje uit een jongensboek

Het verhaal van bannelingen Zerrouki en Wieffer is er eentje uit een jongensboek

Vandaag staat er een bijzondere strijd op het programma. Niet alleen is het affiche FC Twente - Feyenoord om van te smullen, ook is daar het verhaal van de twee bannelingen Ramiz Zerrouki en Mats Wieffier. Beide middenvelder werden in het seizoen 2019-2020 genegeerd door Van Leeuwen en trainer Gonzalo Garcia Garcia. Wieffer vertrok, Zerrouki ging voor zijn laatste kans onder de nieuwe trainer Jans. Beide maakten de juiste keuze.

Zerrouki begon onder Jans als de eerste wissel op het middenveld en greep de kansen die hij kreeg, onder andere door de vele blessures van routinier Wout Brama. Inmiddels heeft hij een prijskaartje van tussen de 7,5 en 10 miljoen euro om zijn nek hangen. Wieffer koos zijn eigen weg en verdiende bij Excelsior een transfer naar Feyenoord. De Rotterdammers betaalden 600.000 euro en de maand januari staat in teken van zijn grote doorbraak in Feyenoord 1. Hij stond op nadat Feyenoord voor de vierde keer misgreep bij FC Twente voor Zerrouki.

"Het verhaal van Zerrouki en Wieffer is er ook eentje uit een jongensboek", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in de Tubantia. "Jarenlang niet goed genoeg bevonden, tijden genegeerd, en nu opeens staan ze via een omslachtige omweg in de schijnwerpers en zijn ze veel geld waard."

Met name de snelle ontwikkeling van Wieffer zorgt voor veel opportunisme in de media en in Rotterdam. "Na drie goede wedstrijden in de basis bij Feyenoord zei Tom Egbers deze week in een podcast dat zijn streekgenoot in het Nederlands elftal moet. In het Algemeen Dagblad stond dat Feyenoord Zerrouki eigenlijk helemaal niet meer nodig heeft, aangezien Wieffer zich stormachtig heeft ontwikkeld. Het is het opportunisme dat meedeint met succes."

Vandaag is het zover en staan de middenvelders tegenover elkaar. "In de Grolsch Veste zullen ze elkaar regelmatig tegenkomen in de slag op het middenveld, de twee bannelingen van weleer, die nu worden omarmd en op het schild worden gehesen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties