Samenvatting FC Twente - RKC seizoen 2023-2024 (3-0)

Op zaterdagmiddag speelde FC Twente tegen RKC Waalwijk in de Grolsch Veste. De wedstrijd stond onder leiding van Sander van der Eijk en zijn assistenten Michael Osseweijer en Frans Ozinga. De Tukkers begonnen matig, maar wisten in de eerste helft wel de 1-0 te scoren. In de tweede helft was het na de wissel van Myron Boadu de bovenliggende partij. De spits die zijn debuut maakte wist al na een minuut te scoren, na een goal van Younes Taha eindigde de wedstrijd in 3-0.

FC Twente begon zwak aan de eerste helft, al na een minuut keek het bijna tegen een achterstand aan nadat de bal in de kluts net niet achter Unnerstall het doel inviel. Hierna was het RKC Waalwijk dat de kansen kreeg op de openingstreffer, echter werd deze tegen de verhouding in door de Tukkers gescoord. Sem Steijn gaf de bal voor, waarna Michel Vlap de bal op een bekeken manier doorkopt naar Ricky van Wolfswinkel, die op zijn beurt de 1-0 binnenschoot.

Al vroeg in de tweede helft kreeg FC Twente kansen op de tweede treffer, eerst via een schot van Vlap, die zijn honderdste duel voor de Tukkers speelde. Van Wolfswinkel schiet ook de rebound niet binnen. Enkele minuten later kreeg diezelfde speler weer een kans, na geklungel van Vaessen, maar ook deze kans wist Van Wolfswinkel niet om te zetten in een doelpunt.

In de 78e minuut maakte Myron Boadu zijn debuut bij de Tukkers. De 23-jarige spits had slechts een minuut nodig om zijn eerste doelpunt te maken. Ook bij de derde goal was de nieuwe aanwinst van FC Twente betrokken, de rebound van zijn schot werd door Younes Taha binnengeschoten. De wedstrijd eindigde daarmee in 3-0.

Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Sadílek, Steijn (56. Ünüvar), Kjolo (56. Eiting); Rots (70. Taha), Van Wolfswinkel (78. Boadu), Vlap (70. Regeer).