Eerste elftal

Hilgers wil droom najagen: "Hopen dat het geen gekkenhuis wordt"

Hilgers wil droom najagen: "Hopen dat het geen gekkenhuis wordt"

Mees Hilgers verlengde afgelopen zomer zijn contract bij FC Twente tot medio 2026. De centrale verdediger die nagenoeg de hele jeugd doorliep stond in de belangstelling van onder andere Feyenoord maar koos uiteindelijk voor de Tukkers. De moeder van Hilgers komt uit Indonesië en daarom kan hij uitkomen voor het Aziatische land. Hij heeft nog geen keuze gemaakt, maar hij houdt wel ontzettend veel van de eilandstaat.

Familie is voor de centrale verdediger ontzettend belangrijk. Zijn vader is Nederlands, al ging het in het huishouden met name over Indonesië. "Mijn vader was altijd aan het werken en mijn moeder was altijd thuis. Vandaar dat we alleen maar Indonesisch eten aten. Daarnaast werd er op familiefeestjes Indonesisch of Maleisisch gesproken. Helaas heb ik de taal destijds niet geleerd, maar ik zou het nu graag willen leren", vertelt hij tegenover Lifeafterfootball.

Hilgers houdt dan ook niet zo van het eten uit Nederland. "Ik vind het niet zo heel lekker. Geef mij maar soto, dat is een Indonesische kippensoep met rijst en verschillende groentes erin. Gelukkig kan ik dat als voetballer zijnde gewoon eten." Ook over de mensen uit het geboorteland van zijn moeder is hij lovend. "Indo's zijn heel erg enthousiast. Als ik of FC Twente een foto post dan zie je er altijd zoveel mensen uit Indonesië onder reageren."

Het liefst zou hij dan ook naar het land toe willen. "Ik wil Indonesië echt zo snel mogelijk bezoeken als ik vakantie heb. Vanwege het Europese voetbal en de play-offs is de vakantie tot nu toe vaak te kort. Ik denk wel dat er een grote kans is dat ik herkend zal worden, al lijken Indonesiërs wel erg op elkaar. Laten we hopen dat ik in de mensenmassa kan mengen en dat het geen gekkenhuis gaat worden als ik naar buiten ga", besluit Hilgers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties