Eerste elftal

Hongaarse vlogger reageert op statement FC Twente: "Dit is een verzonnen excuus"

Hongaarse vlogger reageert op statement FC Twente: "Dit is een verzonnen excuus"

Afgelopen zondag werd een Hongaarse vlogger hardhandig uit het stadion gegooid door stewards bij FC Twente. "Alsof ik een crimineel was. Eén van de oudere stewards heeft me zelfs geschopt", zei de vlogger (bekijk zijn video hier). FC Twente liet in een reactie weten dat de Hongaar tot last was van andere supporters en na meerdere waarschuwingen, waaraan hij geen gehoor gaf, uit het stadion werd gezet. Lees de reactie van FC Twente hier.

Ten eerste vraagt de Hongaar zich af waarom FC Twente niet in wil gaan op verdere details over op welke manier de vlogger andere supporters tot last is geweest. "Met alle respect, maar dit is een verzonnen excuus voor iets dat je zelf fout hebt gedaan. In plaats van een gepaste reactie te geven, proberen ze het onder het tapijt te schuiven. Daarnaast is het niet eens waar wat ze zeggen", vertelt Hungarian Football Vlogger, waarna hij wat reacties laat zien van supporters die hem steunen en schrijven dat hij niet vervelend was.

"Niemand rond mij vertelde mij om te stoppen, het leek geen probleem. Ik denk dat zeventig procent van de supporters de mening hadden dat de club zijn excuses moet aanbieden en mij had moeten uitnodigen en een perskaart had moeten geven of iets dergelijks. Dat zou hartverwarmend zijn geweest, maar eerlijk gezegd was ik verbaasd geweest al die ruimdenkende, moderne reactie daadwerkelijk had plaatsgevonden. Met deze reactie negeert de club de mening van het grootste deel van zijn supporters", aldus de vlogger, die vervolgens laat zien dat hij een kleine plastic tas en een kleine GoPro meehad.

Daarbij vertelt de vlogger dat hij beloofde dat hij niet zou gaan filmen, maar dat uiteindelijk wel heeft gedaan. Ook laat hij weten dat hij met de GoPro en een statiefje probeerde weg te rennen. "Ik gaf dat toe. Toen schreeuwde een agressieve vrouw naar mij." Daarna liet hij zijn statief achter op een plek waar hij bewaard zou worden. Hij laat zien hoe hij heeft gefilmd met zijn GoPro. Dit is volgens hem op een normale manier gebeurd.

De vlogger vertelt dat hij twee keer gewaarschuwd is. "Eén keer bij de ingang, dat heb ik al verteld, en één keer vlak voor rust tijdens de blessuretijd. Ik vatte de eerste helft samen, wat al heel stressvol was, ik had geen idee dat ze me al de hele tijd aan het bekijken waren. In de tweede helft keek ik telkens over mijn schouder. Daarna ben ik een beetje verplaatst in de rij, omdat ik een lege plek zat. Ik hoopte dat ze mij mijn werk zouden laten doen, maar ze merkten mij op en dezelfde vrouw kwam mijn kant op."

"Het was de eerste rij op de tweede ring tussen vakken 315 en 314. De vrouw kwam eraan en ik probeerde om te 'ontsnappen' via de andere kant, maar de beveiliging aan de andere kant waren ook al op de hoogte. Dus het was al een behoorlijke vertoning en mensen vroegen zich af wat er gebeurde. Eén beveiliger aan de andere kant was al op mij aan het wachten. Ik dacht: ik ren naar boven, want dat was de enige manier. Ik was heel geobsedeerd om content te maken over de wedstrijd, dus ik probeerde naar boven te rennen, maar die persoon kwam al naar mij en begon te schreeuwen", zegt Hungarian Football Vlogger.

"Ik werd uit het vak gehaald door dezelfde gast die mij uiteindelijk naar buiten begeleidde, wat jullie op de trap hebben gezien (in de andere video, red.). Ze vroegen mij om de andere camera te laten zien. Dat deed ik, maar ik was zo in de war dat in plaats dat ik hem uitdeed, ik op 'opnemen' drukte. Ik zat op de hurken en alle beveiligers stonden rondom mij. De camera was naar boven gericht, ik had geen idee dat ik het had gefilmd. Ik was eigenlijk heel blij toen ik dat achteraf zag."

De vlogger liet zien wat voor materiaal hij bij zich had. 'Sla het op en laat me de wedstrijd kijken', had hij tegen de beveiligers gezegd. "Maar na twee waarschuwingen waren ze al vastberaden om mij eruit te schoppen. Ik vertelde ze dat ze mij los moesten laten, omdat ik een geldig ticket had voor de wedstrijd, die trouwens veertig euro kostte. Ze zeiden 'nee'. Ik probeerde ze ontwijken. Zoiets zou ik normaalgesproken nooit doen, maar ik was wanhopig. Op dat moment schopte een van de beveiligers mij op mijn rechterbeen."

"Dat was mijn derde ontsnappingspoging. Dat was iets dat ik verkeerd heb gedaan. Ik probeerde met ze te praten en probeerde terug te gaan. Ik werkte niet mee, maar op een gegeven moment moest ik dat natuurlijk wel doen. Toen ben ik begonnen met filmen op de trappen. Dat was natuurlijk de bedoeling, in tegenstelling tot de beelden op de grond."

"Ik heb niet geluisterd naar hun twee waarschuwingen en heb drie keer geprobeerd weg te rennen. Dat is zeker mijn fout, dat geef ik toe." Hij legt uit waarom hij dat deed. "De reis naar deze wedstrijd was voor mij 1.300 kilometer. Jullie hebben ook gezien wat voor moeite ik in de video heb gestopt en dat het niet alleen ging om de wedstrijd in het stadion, maar om veel meer. Ik geloof in wat ik doe en in de community van dit kanaal. Ik geloof daar heilig in. Ik denk echt dat deze video's zouden moeten worden toegestaan. Nadat ik zeven à acht uur aan de video had gewerkt, alleen al vóór de wedstrijd, dacht ik: ik laat deze beveiligers mij niet tegenhouden in wat ik al twee jaar lang doe."

"Na dit alles verzint de woordvoerder van de club iets dat niet waar is. Er was ook geen sprake van copyrightschending, waangezien ik alleen het publiek filmde. Dat kan dus ook geen reden zijn. Dus wat is verteld aan de krant, had geen onderbouwing. Het feit dat ze niet op verdere details in willen gaan, maakt dit statement heel kwetsbaar. Ze hebben niet direct contact met mij opgenomen, niets. Dit soort content is heel populair, je kunt veel belicht worden. Je kunt dit altijd bij individuen doen, maar op de lange termijn stop je de evolutie van dingen niet. Deze content is goed voor de club en doet de club op geen enkele manier pijn. In eerste instantie gaat het om educatieve doeleinden, niet per se om commerciële doeleinden."

"Andere vloggers zijn ook bij FC Twente geweest, dus er is sprake van oneerlijke behandeling. Ik heb een vlog gevonden van dezelfde wedstrijd, maar dan van het uitvak. Sommigen van jullie zullen denken: die vlogger is op zoek naar aandacht en drama en is blij dat hij in het nieuws komt. Als YouTuber ben ik natuurlijk op zoek naar aandacht, maar deze keer niet. Denk jij dat het goed is om in het nieuws te zijn? Dat zou zo zijn als het voor de content zelf was en niet voor dit stomme incident."

"Het doel op lange termijn is om perskaarten bij clubs te hebben om dit soort documentaires te maken. Ineens word ik gezien als een herrieschopper en dat wil ik niet. Ik haat deze drama, het is extreem stressvol en onnodig. Tegelijkertijd sta ik altijd op voor wat ik doe en voor wat vloggers doen, in het speciaal als iemand het doet voor educatieve doeleinden, zoals ik. Dankjulliewel voor de steun. Dat voelt heel goed. Uiteindelijk is dit kanaal voor de supporters, net als de wedstrijd zelf", besluit Hungarian Football Vlogger. Bekijk de video waarin hij alles uitlegt hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties