Eerste elftal

In beeld: Doelpunten Rots en Eiting tegen Rot Weiss Essen

FC Twente heeft vanmiddag in een besloten oefenwedstrijd 2-1 van Rot Weiss Essen gewonnen. De goals werden gemaakt door Daan Rots en Carel Eiting. De goal van Rot Weiss Essen werd gemaakt door een fout in de opbouw van doelverdediger El Maach.

FC Twente voetbalde zonder de internationals en de sterkhouders Lars Unnerstall, Robin Pröpper en Michel Vlap. De oefenwedstrijd werd gespeeld vanwege de interlandperiode, door middel van deze wedstrijd houden spelers zonder interland verplichtingen wedstrijdritme. FC Twente had het in de eerste helft lastig tegen de ploeg die op plek drie in de derde Bundesliga staat. El Maach hield de ploeg op de been, Daan Rots zorgde voor de openingstreffer in de eerste helft. Na rust werd er al snel gescoord door Carel Eiting. Hierna had FC Twente de overhand, maar werd er niet gescoord. De 2-1 viel uit een fout in de opbouw en werd gescoord door de spits van Rot Weiss Essen Moussa Doumbouya.

Sem Steijn viel in de eerste helft geblesseerd uit door een botsing. Steijn voelde zich duizelig en werd daarom uit voorzorg gewisseld. Brenet speelde voor het eerst sinds 17 augustus negentig minuten. Ten Voorde was aanwezig bij de wedstrijd en benadrukte de voor hem opvallende rol van Gijs Besselink die een prima indruk achter liet. De zoon van Jan Vennegoor of Hesselink, Lucas, viel in de zeventigste minuut in voor Eiting.