In beeld: Taha met Jong Marokko in extatisch stadion gekroond tot Afrikaans kampioen

Younes Taha was de afgelopen weken met Marokko Onder 23 op pad. De ploeg streed met zeven andere naties om de Afrika Cup, die in eigen land werd gehouden. Voor Taha werd het een succesvol toernooi. Ondanks dat hij niet alles speelde, was hij goed voor een doelpunt, een assist en een benutte penalty tijdens de strafschoppenreeks. Als kers op de taart won zijn land de Afrika Cup.

In de finale, waarin Taha in de blessuretijd van de tweede helft van de reguliere speeltijd inviel, kwam Egypte vroeg op voorsprong. Doelpuntenmaker Mahmoud Saber deed zijn land acht minuten later echter geen plezier: hij pakte een directe rode kaart. In de 37e minuut maakte Yanis Begraoui de 1-1. Dit was de eindstand van de reguliere speeltijd, waardoor er een verlening aan te pas moest komen.

Deze keer draaide het niet uit op strafschoppen, zoals in de halve finale het geval was, maar maakte Oussama Targhalline in de derde minuut van de blessuretijd van de eerste helft van de verlenging de winnende goal. Na het doelpunt ontplofte Stade Moulay Abdallah in Rabat, te zien in onderstaande video. Daaronder nog meer beelden van een extatisch stadion, Taha met de beker in de hand en het doelpunt en de assist van Taha tijdens dit toernooi.

Taha kan niet lang nagenieten van de Afrika Cup-winst, want vakantie heeft hij voor het toernooi al gehad. Hij sluit gelijk aan bij FC Twente, dat van maandag tot en met zaterdag een trainingskamp belegd in De Lutte. Voor de Europese wedstrijd tegen Hammarby IF op donderdag 27 juli (20:00 uur) zijn nog twee oefenwedstrijden: tegen Odense BK en tegen FC Schalke 04.