Eerste elftal

Ineens speelde Roemeratoe tegen Messi: "Zat op de bank te bidden dat ik in zou vallen"

Ineens speelde Roemeratoe tegen Messi: "Zat op de bank te bidden dat ik in zou vallen"

Godfried Roemeratoe doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en speelde op een gegeven moment ook regelmatig. Toen Ramiz Zerrouki zijn echte doorbraak kende was er echter geen plek meer voor Roemeratoe, die toch te licht werd bevonden. In het seizoen 2021-2022 werd de middenvelder verlengd aan Willem II. De Tilburgers besloten hem niet te behouden en FC Twente verlengde zijn contact niet.

Roemeratoe vertrok transfervrij naar het Israëlische Hapoel Tel Aviv. Daar speelt hij niet alles, maar leidt hij wel een heerlijk leven. "Ik zit echt goed in mijn vel", vertelt hij in gesprek met de Provinciale Zeeuwse Krant. "Ik vind het echt top hier. Het leven is goed, ik woon dicht bij het strand en trek met veel ploeggenoten op. Mijn vriendin zou eigenlijk mee zijn gegaan, maar door omstandigheden bleek dat niet mogelijk. Zij is nog in Nederland."

Om op afstand te leven van zijn familie, is Roemeratoe inmiddels gewend. "We hebben iedere dag wel even contact, net als in mijn tijd bij FC Twente. Alleen zie ik ze nu wat minder, omdat ik in het weekend niet even naar huis kan rijden. Het is wat het is. Ik heb er niet heel veel moeite mee. Natuurlijk heb je soms momenten dat je wel even thuis wil zijn, maar ik heb hier voor gekozen en voel me hier ook lekker", aldus de 23-jarige middenvelder.

Zijn club Hapoel Tel Aviv heeft een bewogen seizoen achter de rug en moets zelfs play-offs voor degradatie spelen. "Er is heel veel gebeurd. Ik heb inmiddels drie trainers gehad. De technisch directeur werd ontslagen, de algemeen directeur ook. Assistent-trainers zijn gekomen en weer vertrokken, net als veel spelers. Qua historie is dit een grote en mooie club, alleen is het de afgelopen jaren vrij onrustig bij Hapoel. Ze zijn echt op zoek naar stabiliteit", zegt Roemeratoe, die een aflopend contract heeft bij de club. Hij zal tijdens de komende weken horen of de club de optie in zijn contract gaat lichten, waarmee hij nog een jaar extra bij Hapoel Tel Aviv zou spelen.

Curacao en het Argentinië van Messi

Roemeratoe heeft de play-offs aan zich voorbij moeten laten gaan wegens interlandverplichtingen met Curacao. De oud-speler van FC Twente koos onlangs om voor dat land uit te komen en mocht mee tijdens deze interlandperiode. "Het is de beste voetbalweek van mijn leven geweest. Echt een fantastische trip. De jongens, het team, het was heel gezellig. Dat kun je niet iedere week meemaken, ook door de wedstrijden die je speelt. Dit ga ik nooit meer vergeten. Ik vind het mooi dat ik voor Curaçao kan uitkomen. Als het goed is speel ik de komende jaren nog veel meer interlands."

Het hoogtepunt van de week was natuurlijk de interland tegen wereldkampioen Argentinië. "Dat was met niets te vergelijken. We zaten in een hotel op twintig minuten rijden van het stadion. Vanaf het moment dat we vanuit het hotel met de bus vertrokken, stonden er al mensen met spandoeken en Argentijnse vlaggen langs de kant van de weg. Hoe dichter we bij het stadion kwamen, hoe meer mensen er stonden. Het was echt geweldig", aldus Roemeratoe.

De middenvelder viel tien minuten voor tijd in tegen Messi en co. Daarmee maakte hij zijn debuut voor Curacao. "Het duurde lang voordat ik in mocht vallen. Ik zat op de bank, zag dat andere jongens in mochten vallen en de tijd tikte maar door. Ik zeg je eerlijk: ik zat op de bank echt te bidden dat de trainer me zou laten invallen. Laat me alsjeblieft meedoen, al is het maar één minuut, dacht ik. Als ik die bal maar eventjes aanraak en met de beste speler ter wereld op het veld sta. Gelukkig mocht ik nog tien minuten meedoen. Het was 'amazing'. Tegen Messi, Di Maria, Dybala, al die spelers. Je ziet ze op tv, je hebt ze op FIFA in je team, maar nu was ik ineens tegen ze aan het voetballen. Dat was wel gek."

De 23-jarige Zeelander wilde nog graag van shirt ruilen met een Argentijn. "Ik had een paar spelers in mijn hoofd van wie ik graag een shirt wilde. Ik sprak er een paar aan en ze zeiden: ja, straks als we binnen zijn ruilen we wel even. Maar ik heb ze binnen niet meer gezien. Ik heb dus geen shirt van Argentinië", vertelt Roemeratoe.

Mocht hij zijn shirt van Curacao dan wel meenemen? "Of het mocht weet ik niet, maar ik heb ’m wel meegenomen", lacht hij. "Mijn vader verzamelt al mijn shirts. Bij hem thuis hangt alles, van JVOZ tot FC Twente en Willem II. Van mij, van tegenstanders, van mijn broers. Maar ook shirts die ik heb gekregen tijdens stages als jeugdspeler, zoals bij PSV", besluit Roemeratoe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties