Eerste elftal

Ingezonden brief: "Dan ben je als FC Twente gek dat je niet gaat cashen"

Ingezonden brief: "Dan ben je als FC Twente gek dat je niet gaat cashen"

FC Twente heeft de afgelopen week veel over zich heen gekregen met betrekking tot de verkoop van Manfred Ugalde aan Spartak Moskou. FC Twente incasseerde 13 miljoen euro vast en dat bedrag kan door bonussen zelfs nog oplopen tot 15 miljoen euro. Maar wie was FC Twente om het bod uit Rusland, dat komt van een bedrijf dat niet op de sanctielijst staat, te weigeren? Een club met schulden zoals FC Twente kan zich geen morele argumenten veroorloven bij de lucratieve verkoop van Manfred Ugalde aan de Russische club Spartak Moskou, vertelt Harrie Emmens uit Hengelo in zijn ingezonden brief.

Je moet als club kijken of het juridisch geoorloofd is om over Ugalde zaken te doen met een Russische club. Dat blijkt met Spartak Moskou wel te kunnen. Als je ook nog morele aspecten moet betrekken bij voetbal dan kun je wel bezig blijven. Zo was Freek de Jonge tegen deelname van Oranje aan het WK 1978 vanwege een regerende dictator. Er waren ook mensen die tegen de deelname van Oranje waren aan het WK 2022 in Qatar. Nu zijn er al mensen tegen deelname aan het WK 2034 in Saoedi-Arabië.

Als je een rijke club bent zoals Ajax, PSV en Feyenoord dan kun je wellicht ook rekening houden met morele aspecten. Echter, Twente zit nog steeds met schulden die afgelost moeten worden. Dan ga je toch geen rekening houden met morele aspecten die mogelijk in de samenleving spelen? Als Guus Til wel van een Russische club gekocht mag worden, dan ben je als FC Twente gek dat je gezien de financiële positie niet gaat cashen. Je moet niet roomser dan de paus zijn.

De andere topclubs in de eredivisie zullen in hun vuistje lachen als Twente zich niet financieel gaat versterken. Naast de noodzaak van de aflossing van de schulden wil Twente ook nog eens de beschikking hebben over een modern trainingscomplex. Dat kost ook veel geld (18 miljoen euro) net als eerder bij de andere topclubs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties