Eerste elftal

Ingezonden brief | Trots maakt plaats voor schaamte: "Ik walg ervan"

Ingezonden brief | Trots maakt plaats voor schaamte: "Ik walg ervan"

Wat er zich donderdagavond heeft afgespeeld in de Grolsch Veste zal de aanwezige supporters nog lang bijblijven. Na de wedstrijd werden de luidruchtig aanwezige Hammarby-fans op de hoofdtribune aangevallen door een mix van Twente- en Schalke-supporters. Eén Zweedse fan belandde zelfs in het ziekenhuis. Hij is inmiddels stabiel, maar dit had veel erger af kunnen lopen. Het grootste deel van de Twente-supporters spreekt schande van de aanval op de groep waarbij ook familieleden en kinderen zaten. Eén supporter kon er niet van slapen en schreef het van zich af. Het resulteerde in de onderstaande ingezonden brief.

Getwijfeld iets te schrijven. De hele nacht wakker gelegen van gisteravond. Wat een puinhoop! Wat een eikels met die zwarte capuchons!

Jaaaarenlang naar zoveel mogelijk (uit)wedstrijden geweest van ONZE (!!!) FCT. Nationaal en internationaal. Lekker er naartoe leven met broer, zwager etc. In de auto, met het vliegtuig, hotelletje, pilsje pakken voor de tijd. Beetje dom lullen met supporters tegenstander. Mooie wedstrijd bekijken. Na de tijd weer pilsje, hamburger en meer... Helemaal top!

Tickets en hotel volgende week Stockholm ook al geboekt.

Gisteren natuurlijk ook weer in ONS stadion. Denk mooie pot gezien met ONS FCT dat er vol voor ging. Zelfs de nieuwe spelers (Regeer en Ünüvar) waren lekker bezig. Denk goede versterkingen. Daantje en Manfred maakten voldoende ‘vuile meters’ en het middenveld en verdediging stonden top!!!

En dan na de wedstrijd... Meer dan 40 jaar supporter hier, een echte Tukker durf ik wel te zeggen. Trots op ONZE regio, ONZE stad en ONZE FCT. Nu niet meer. Schaamte... Ik walg ervan. En dan die Zweedse supporter die nu in het ziekenhuis ligt. Volgens mij is het echt mis met hem. Sterkte! Mod!

Wel of niet gaan volgende week? Veilig? U zegt het maar. Maar de ‘golf’ van geweld gisteravond… Verschrikkelijk! Paul: 'Tijd voor harde maatregelen, dit gaat echt niet langer zo'. Maakt mij niet uit wat, maar doe iets zodat dit niet meer gebeurt.

Hopelijk ‘gewoon’ weer een mooi uitje volgende week en veilig en wel terugkomen in ONZE mooie regio en stad. TROTS dat zouden we moeten zijn... Nu even niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties