Eerste elftal

Is Sampsted klaar voor een basisplaats komend seizoen?

Is Sampsted klaar voor een basisplaats komend seizoen?

Alfons Sampsted werd in de winter van 2023 transfervrij overgenomen van het Noorse Bodø/Glimt. In het seizoen 2022-2023 moest hij het met name doen met invalbeurten. Tijdens het begin van dit seizoen stond hij vanwege de blessure van Joshua Brenet vaak in de basis, maar toen deze terugkeerde verloor hij zijn basisplaats. Brenet werd op het einde weggestuurd vanwege een veroordeling, maar toen kreeg Youri Regeer de voorkeur op de rechtsbackpositie. Is Sampsted voor het komende seizoen klaar voor een vaste basisplaats?

In de eerste seizoenshelft startte Sampsted steevast in de basis bij FC Twente. In de voorrondes van de Conference League scoorde de IJslander zelfs zijn eerste doelpunt voor de club uit Enschede. Dit deed hij in het thuisduel tegen Riga (2-0). In de eredivisie gaf hij die periode twee assists. Kortom, de rechtsback presteerde naar behoren.

Ondanks zijn goede prestaties belandde hij na de terugkeer van Brenet op de bank. In de tweede seizoenshelft startte hij slechts vier keer in de basis. Joshua Brenet speelde op het einde van het seizoen niet meer bij FC Twente vanwege een veroordeling, dus leek de weg naar een basisplaats vrij voor Samspted. Echter kreeg alleskunner Youri Regeer de voorkeur van Joseph Oosting, waardoor de IJslander genoegen moest nemen met een invalbeurt.

FC Twente beschikt voor het komende seizoen over één pure rechtsback en dat is Sampsted. Daarnaast kan Regeer op deze positie uit de voeten, maar deze is van origine een centrale middenvelder. Het is aan Oosting om te kiezen wie de voorkeur krijgt op deze positie. Al kan het ook gebeuren dat de club uit Enschede besluit een rechtsback aan te trekken.

Opinie: Is Sampsted klaar voor een basisplaats komend seizoen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties