Eerste elftal

Jans geniet: "Dromen over een kampioenschap mag best"

Jans geniet: "Dromen over een kampioenschap mag best"

Het nieuwe jaar kon voor FC Twente bijna niet beter beginnen. Na een lange winterstop van bijna twee maanden zijn de Tukkers de grote winnaar van speelronde vijftien, de eerste van het kalenderjaar 2023. Het gat met koploper Feyenoord is geslonken en FC Twente hijgt nu als nummer vier Ajax en PSV in de nek. Waar gaat dit eindigen?

Zelf deed FC Twente wat het moest doen en dat was winnen van de nummer 16 FC Emmen. Vervolgens zag Twente-trainer Jans achtereenvolgens AZ, PSV, Feyenoord en uiteindelijk ook Ajax twee punten verspelen. AZ speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Vitesse, PSV bleef thuis steken op 0-0 tegen Sparta, Feyenoord beleefde een lastige middag in Utrecht (1-1) en Ajax vergat zichzelf te belonen op bezoek bij NEC (1-1).

Met nog maar vier punten achterstand op Feyenoord en slechts één op Ajax en PSV wordt FC Twente nu ook genoemd als outsider voor de titel. Wat vindt Ron Jans daarvan? "Realistisch is een kampioenschap misschien niet, maar dromen mag best”, aldus de oefenmeester in gesprek met de Tubantia.

FC Twente staat nu op de vierde plek, dezelfde plek waar de club het afgelopen seizoen eindigde. "Er zit nog meer in, maar of dat gaat lukken moeten we op het veld laten zien." Komende zaterdag wacht de eerste grote test van 2023. Dan gaat FC Twente op bezoek bij Ajax en op 29 januari volgt de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Opinie: Wordt het definitief aanhaken of toch afhaken? Wat denk jij? Laat het ons weten in de comments. 👇🏻

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties