Eerste elftal

Jans heeft geen spijt dat hij Ugalde niet eerder de kans heeft gegeven

Jans heeft geen spijt dat hij Ugalde niet eerder de kans heeft gegeven

Manfred Ugalde mocht twee weken geleden tegen sc Heerenveen in de rust invallen. Hij scoorde al na twee minuten en speelde een voortreffelijke wedstrijd. De Costa Ricaan mocht de wedstrijd daarna tegen Fortuna in de basis beginnen en deed het geweldig met twee doelpunten. Ook tegen AZ speelde hij weer vanaf het begin. Hij scoorde wederom twee doelpunten, maar moest ook met een blessure het veld af. Hij heeft nu vijf goals in zijn laatste 180 minuten, een bizar gemiddelde van 36 minuten per goal.

Had Jans Ugalde niet veel eerder de kans moeten geven in de basis? "Nee, want dat heeft te maken met Ricky van Wolfswinkel, die voor ons gewoon een hartstikke goede spits is en een belangrijke speler", vertelt hij tegenover TC Tubantia. "Dus die zet je niet zomaar aan de kant en er zijn heel veel momenten geweest dat Manfred een keer de kans kreeg in de basis en dan was het toch niet zo top. Maar ik vond dit de beste 45 minuten die ik van Manfred heb gezien. Het was echt een heel hoog niveau, met twee goals er ook nog bij."

Helaas raakte Ugalde aan het einde van de eerste helft geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij na de rust in de kleedkamer achterbleef. Er werd zelfs gevreesd voor een kruisbandblessure, maar een MRI-scan wees uit dat de twintigjarige spits er slechts enkele weken uitligt. Voor komend weekend geeft dit in ieder geval geen problemen: FC Twente komt niet in actie wegens de interlandperiode.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties