Eerste elftal

Jans op jacht naar revanche na wanprestatie: "Moeten weer wat vertrouwen opbouwen"

Jans op jacht naar revanche na wanprestatie: "Moeten weer wat vertrouwen opbouwen"

Zondag staat er een belangrijke en zeer interessante wedstrijd op het programma. FC Twente gaat het in Eindhoven opnemen tegen PSV. De Tukkers zullen de kater van de belabberde wedstrijd tegen Go Ahead Eagles proberen weg te spoelen. In Deventer werd kansloos met 2-0 verloren.

Trainer Ron Jans sprak twee dagen na de wedstrijd tegen de Eagles nog van een kater. Hij geeft aan dat deze inmiddels weg is. "Het is vrijdag. Als je nu nog een kater hebt van zondag, doe je jezelf en je omgeving denk ik geen plezier", vertelt de oefenmeester tegenover 1Twente. "Dinsdag hebben we het afgesloten en dan moet je door. De kater is weg, maar er zit wel iets bij mij en ik ga ervan uit ook bij de groep dat we willen laten zien dat we beter kunnen dan tegen Go Ahead Eagles. Dat was gewoon dik onvoldoende."

Eerder dit seizoen speelde FC Twente PSV een helft helemaal van de mat en won het in eigen huis met 2-1. Jans vindt het moeilijk om de overwinning te vergelijken met de wedstrijd van zondag, maar haalt er toch wat uit. "Het is een heel ander moment, want toen zaten wij echt in een hele geweldige fase. Maar ook toen hadden wij er een aantal spelers niet bij. Kjolo startte en Rots speelde uitstekend op tien. We moesten wat schuiven, maar het ging heel goed", aldus Jans, die zondag niet kan beschikken over een vijftal spelers (zie onderstaand artikel).

FC Twente doet het dit seizoen niet best in uitwedstrijden. De ploeg behaalde uit elf uitduels slechts elf punten. Maar liefst tien teams behaalden meer punten op vreemde bodem. "Het zou zo mooi zijn als we het een keer kunnen laten zien in een uitwedstrijd, zoals we het eerste half uur bij Ajax hebben gedaan. Ik denk ook dat we nu weer wat vertrouwen moeten opbouwen. Niet dat het helemaal in elkaar is gezakt, maar we moeten wel wat vertrouwen opbouwen, omdat we de laatste wedstrijden wat punten hebben laten liggen", besluit de trainer van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties