Eerste elftal

Jans positief over 'frisse' Futkeu: "Scouting vroeg of hij mee mocht spelen"

Jans positief over 'frisse' Futkeu: "Scouting vroeg of hij mee mocht spelen"

Woensdagmiddag verscheen Noel Futkeu aan de aftrap bij de besloten oefenwedstrijd tussen FC Twente en VfL Bochum. De spits mocht één helft meespelen bij de Tukkers waarna hij snel weer terug moest naar Duitsland. Daar speelt de goaltjesdief vanavond nog een wedstrijd met zijn huidige werkgever Schwarz-Weiss Essen. Maar wat kan Jans ons vertellen over de grote onbekende?

'Dat was Noel Futkeu. Die is 20 jaar en speelt op het vijfde niveau van Duitsland bij Schwarz-Weiss Essen. Die heeft een halve wedstrijd meegedaan, want die moet vanavond nog spelen met zijn eigen club. Hij heeft in 27 wedstrijden 28 goals gemaakt en dat is opgevallen. Ik moet zeggen dat hij een frisse indruk heeft achtergelaten in die eerste helft."

Hoe is hij bij FC Twente terecht gekomen? "Hij komt vanuit de scouting en ze vroegen of hij een halve wedstrijd mee mocht spelen", vervolgt Jans in gesprek met 1Twente. "Normaal hou ik daar niet zo van, maar wij kunnen spelers nu heel goed gebruiken."

"Ugalde is geblesseerd en voor Ricky van Wolfswinkel was het ideaal om even wat rust te pakken. Daardoor was er ruimte voor hem en dat kwam van beide kanten hartstikke goed uit." Blijft het bij deze oefenwedstrijd of zit er een uitgebreid traject omheen? "Ze zullen mij waarschijnlijk wel vragen wat ik ervan vind, maar dat is meer iets voor Arnold Bruggink en Jan Streuer."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties