Eerste elftal

Jans tevreden na nuttige wedstrijd: "Dat vind ik een enorm winstpunt"

Jans tevreden na nuttige wedstrijd: "Dat vind ik een enorm winstpunt"

FC Twente kende dinsdagavond een eenvoudige avond in De Grolsch Veste. Telstar werd met 3-1 aan de kant geschoven. De doelpuntenmakers namens FC Twente waren Daan Rots (tweemaal) en Virgil Misidjan. Trainer Ron Jans sprak na de tijd van een nuttige avond, waarin hij meerdere spelers de kans heeft kunnen geven. Andere jongens konden juist weer wat rust pakken.

Een viertal spelers was afwezig bij FC Twente. Is Jans opgelucht dat zijn ploeg door is ondanks deze afwezigen? "Als jongens er niet zijn, moeten anderen het gewoon doen", vertelt Jans na de wedstrijd tegenover RTV Oost. "Volgens mij moeten we dan gewoon dezelfde intensiteit en energie er weer instoppen. Dus nee, ik ben niet opgelucht. Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd van ons. Ik ben heel tevreden, alleen wij moeten echt meer scoren uit de kans die we creëeren. De tegengoal is ook een smetje, maar ik ben hartstikke tevreden."

"We hebben een aantal jongens die er zo in kunnen. Alleen de hiërarchie van de basisplaatsen is voor een groot deel nu best wel bepaald. Dan is zo'n wedstrijd een ideaal moment. Je ziet dan heel vaak dat spelers het heel graag willen, maar het niet lukt. Maar ze draaien allemaal gewoon moeiteloos mee. Dat vind ik wel een enorm winstpunt. Het gaat niet ten koste van onze strijdwijze. We hebben Sampsted in de rust nog wat beelden laten zien van waar hij moet staan. Zo wordt hij steeds beter bekend met onze speelwijze", aldus Jans.

Telstar begon op een gegeven moment in de wedstrijd ineens een paar flinke overtredingen te maken. "Je wilt natuurlijk iedereen heel houden. Maar duels horen ook gewoon bij het voetbal. Dan is het wel lekker dat je voor rust al de 2-0 maakt. Dan zie je dat het tijdrekken voor hen geen zin heeft en de overtredingen ook wat wegebden", zegt de oefenmeester.

Tijdens de wedstrijd maakten Wout Brama en Christos Tzolis na lange tijd weer minuten. "Het was heel mooi dat we al dik voorstonden. Die jongens komen van best ver. Dat moeten we echt wel rustig aan opbouwen. Die zijn niet zomaar klaar voor 45 tot 90 minuten", besluit Jans, wiens ploeg aankomende zaterdag na de wedstrijd tegen Ajax de koker in gaat voor de loting van de achtste finales van de KNVB Beker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties