Eerste elftal

Jans tevreden over oefenwedstrijd waarin ook bankzitters zich aandienden

Jans tevreden over oefenwedstrijd waarin ook bankzitters zich aandienden

FC Twente speelde vrijdag de laatste van vijf oefenwedstrijden in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. sc Heerenveen werd dankzij wereldgoals van Virgil Misidjan en Gijs Smal met 2-0 aan de kant gezet. Waar trainer Ron Jans over de eerste vier oefenduels nog niet zo tevreden was, was hij dat over deze wedstrijd wel.

"Ik ben heel erg tevreden over deze oefenwedstrijd", vertelt Jans tegenover 1Twente. "Fysiek hebben we heel veel spelers veel minuten kunnen geven. Ik was niet zo tevreden over de eerste vier oefenwedstrijden. Die waren veel te wisselvallig, individueel, maar ook als team. Na rust hadden we Lars Unnerstall één of twee keer even nodig, maar voor de rest hebben we de hele wedstrijd gedomineerd."

"We hadden eigenlijk nog een paar goaltjes meer moeten maken, maar de goals die we deze wedstrijd maakten, waren een bezoek al meer dan waard. Het waren twee geweldige goals. Ik vond de volley van Misidjan mooier, maar het schot van Gijs Smal dat keihard binnen slaat als een granaat, is ook een prachtgoal", aldus de oefenmeester.

De wedstrijd tegen sc Heerenveen duurde 3x45 minuten. Dit was een hele bewuste keuze van FC Twente. "We hebben niet elf spelers. Daar beginnen we elke wedstrijd wel mee, maar er zijn er veel meer in aanmerking gekomen. Een aantal spelers in die categorie hebben zich heel goed laten zien", besluit Jans.

Nu de oefenwedstrijden erop zitten is het eindelijk weer tijd voor de eredivisie. Vrijdag ontvangt FC Twente FC Emmen in eigen huis. De wedstrijd begint om 20:00 uur in een zo goed als uitverkochte De Grolsch Veste. Het duel is live te zien op ESPN 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties