Eerste elftal

Jans wil AZ niet overschatten: "Dat was het heel moeizaam"

Jans wil AZ niet overschatten: "Dat was het heel moeizaam"

FC Twente gaat vanavond proberen de vijfde plek te heroveren én uitzicht te houden op de top vier. Dan moet er wel gewonnen van AZ in De Grolsch Veste. Het zal niet makkelijk worden. De Alkmaarders draaien een uitstekend seizoen. De ploeg staat derde in de eredivisie, heeft nog uitzicht op het kampioenschap en zit in de kwartfinale van de Conference League.

Eerder dit seizoen speelde FC Twente al in Alkmaar tegen AZ. Het duel eindigde in 1-1. "Dat vond ik een hele boeiende wedstrijd", zegt trainer Ron Jans voor de camera van RTV Oost. "De eerste helft draaide het heel erg om tactiek en gebeurde er niet veel voor beide doelen. In de tweede helft kwamen zij op voorsprong en hadden wij een goede fase. Ik vond het heel erg aan elkaar gewaagd. We moeten kijken of dat nog steeds zo is nu we er op linksbuiten een aantal mensen niet bij hebben. Toen waren wij echt wel in de flow."

AZ bereikte afgelopen donderdag de kwartfinale van de Conference League. Na de 1-2 overwinning in Rome won AZ ook de returnwedstrijd met 2-1 van SS Lazio. "Ik heb de wedstrijd donderdag gezien, dat deed AZ best aardig", zegt Jans, die zich ook realiseert dat de wedstrijd die AZ tussen de Europese duels speelde, die tegen FC Groningen in eigen huis, moeizaam ging. Dankzij een vroege treffer won de ploeg met 1-0.

"We hebben de beelden van AZ - Groningen gezien. Het was heel moeizaam. Er was een vroege prachtige goal, maar verder was het niet indrukwekkend. Wij hebben al zoveel thuiswedstrijden gehad, die waren altijd goed, al hebben we weleens een puntje laten liggen. We hebben er nog vijf. Als wij dat kunnen bieden, krijgt elke ploeg het gewoon moeilijk in De Grolsch Veste. Daar gaan we voor", besluit de oefenmeester.

Om 20:00 gaat worden afgetrapt in De Grolsch Veste. Het stadion is bijna volledig uitverkocht. De scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout, Dennis Higler is de VAR. Het duel wordt op deze heerlijke voetbalzondag live uitgezonden op ESPN 1.

Hoeveel denk jij dat het wordt? Voorspel en win onze Twente Insite Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties