Eerste elftal

Jans zag zijn ploeg 'niet onverdiend' winnen, maar: "FC Twente had de betere kansen"

Jans zag zijn ploeg 'niet onverdiend' winnen, maar: "FC Twente had de betere kansen"

FC Twente verloor afgelopen wedstrijd in eigen huis van FC Utrecht. De Domstedelingen zijn bezig aan een recordserie, het is al veertien wedstrijden ongeslagen in de eredivisie. Onder leiding van Ron Jans, oud-trainer van de Tukkers, maakte het een opmars van de laatste plek naar de negende. De Zwollenaar zag zijn ploeg goed voor de dag komen, al vond hij de club uit Enschede gevaarlijker.

Tijmen van Wissing oordeelt dat FC Utrecht ergens wel verdiend heeft gewonnen, Jans is het daar niet helemaal mee eens. "Dat weet ik niet, want de eerste helft had ik het gevoel dat wij bovenliggende partij waren. Maar wij waren in tweede helft vooral aan het overleven", vertelt de 65-jarige trainer tegenover RTV Oost.

Ook is Jans van mening dat de Tukkers veel momenten kregen om te scoren, de wedstrijd had heel anders kunnen eindigen. "Als je kijkt naar de kansen in de wedstrijd dan denk ik dat FC Twente de betere kansen had. Het was niet onverdiend, maar deze wedstrijd had FC Twente kunnen winnen als ze zorgvuldiger omgingen met de kansen die ze kregen."

Of FC Twente te makkelijk over de ploeg van Jans dacht dat denkt hij niet. "Ze kennen mij, ze hebben de eerdere wedstrijd geanalyseerd. Maar wat wij tegen PSV deden dat wilden we hier ook doen en dat is gewoon gelukt." De trainer van FC Utrecht zag dat met name door het felle drukzetten van zijn ploeg dat de Tukkers het lastig hadden. "Ze hadden echt moeite met het er doorheen voetballen, maar als dat eenmaal lukte dan kregen ze wel meteen goede kansen."

De oud-trainer van FC Twente zette de grote reeks ongeslagen wedstrijden in de Grolsch Veste op gang, deze ging echter verloren in het thuisduel tegen PSV. Maar ook bij FC Utrecht is hij al lange tijd ongeslagen, momenteel veertien wedstrijden. "Dat is wel mooi hé, ik verlies niet zo vaak in de Grolsch Veste. Ik vind dat het een compliment waard is dat je het record verbetert in Enschede, want niet veel ploegen winnen daar."

Momenteel is zijn vizier op Europees Voetbal gericht. "Aan het eind van het seizoen willen wij graag play-offs spelen. Twee maanden geleden kon je je nog vragen welke play-offs: om erin te blijven of voor Europees voetbal. Maar dat eerste dat is wel weg nu, dat tweede moet je nu zien te behalen", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties