Eerste elftal

Jeugd belangrijke pijler voor Bruggink: "Ontwikkelen van talent boeit me enorm"

Jeugd belangrijke pijler voor Bruggink: "Ontwikkelen van talent boeit me enorm"

Arnold Bruggink wordt vanaf komende zomer de technisch directeur van FC Twente. Ook nu heeft hij al een grote rol. Hij loopt mee met Jan Streuer, maar beslissingen als wie de nieuwe trainer wordt liggen uiteindelijk bij hem. Bruggink vindt het nog wat te vroeg om al te praten over waar hij precies heen wil met de club, maar heeft al wel wat ideeën.

"Ik heb wel ideeën over hoe ik het uiteindelijk zie, maar ik kan nu nog niet zeggen of dat realistisch is", vertelt hij in gesprek met TC Tubantia. "De jeugd moet in elk geval een van de pijlers blijven. Het ontwikkelen van talent heeft me altijd enorm geboeid. Ik was als jonge speler een van de grotere talenten en ik weet hoe lastig het soms kan zijn als de verwachtingen heel hoog zijn."

Een van de dingen die FC Twente in ieder geval van plan is in de toekomst is het laten meespelen van een jeugdteam in de Keuken Kampioen Divisie, zoals dat tussen 2013 en 2015 ook al het geval was. Zo kunnen jongere spelers die weinig minuten maken in het eerste elftal speeltijd krijgen in de eerste divisie, maar ook beschikbaar blijven voor FC Twente op het moment dat ze nodig zijn. Dit had jongens als Luca Everink en Denilho Cleonise dit seizoen bijvoorbeeld erg kunnen helpen.

Het opzetten van Jong FC Twente kost echter veel geld. FC Twente is financieel momenteel een van de gezondste clubs van Nederland, maar heeft op dit moment nog niet de mogelijkheden om een dergelijk elftal op te richten. Het geld wordt eerst elders geïnvesteerd, zoals in een nieuw trainingscomplex, dat mogelijk gebouwd gaat worden. Momenteel is er in ieder geval een FC Twente/Heracles Academie, waar in enkele teams spelers zitten die bijvoorbeeld voor de nationale jeugdelftallen uitkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties