Eerste elftal

Jeugdigheid van Hilgers komt FC Twente duur te staan: "Daar ben ik me bewust van"

Jeugdigheid van Hilgers komt FC Twente duur te staan: "Daar ben ik me bewust van"

Mees Hilgers heeft in de transferperiode besloten om bij FC Twente te blijven. De jonge centrale verdediger stond in de belangstelling van veel grote clubs in Nederland, waaronder Feyenoord. Toch heeft Hilgers ervoor gekozen om zijn minuten te maken in Enschede en heeft zijn contract verlengd tot medio 2026. Afgelopen zondag ging Hilgers in de fout waardoor FC Utrecht uiteindelijk op 1-0 voorsprong kwam, en hij is zich bewust van de verbeterpunten in zijn spel.

In de achterhoede is er dit seizoen veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Zo hebben sleutelspelers Gijs Smal en Joshua Brenet nog weinig minuten kunnen maken bij FC Twente, maar zij werden uitstekend vervangen door Alfons Sampsted en Youri Regeer. Hilgers en Pröpper vormen het centrale duo bij FC Twente, wat onder leiding van keeper Lars Unnerstall als een huis staat.

"Ik denk dat we het echt goed hebben opgevangen. Youri is de grootste verrassing, hij is een middenvelder, maar vult het op links heel goed in", zo vertelt Hilgers bij RTV Oost. "Ik denk dat mijn verbeterpunten met name liggen op de momenten dat het minder gaat. Ik moet dan meer communiceren met mijn teamgenoten en daar ik ben ik me bewust van. We moeten positief blijven, want af en toe zitten er natuurlijk wel slippertjes tussen."

Mees, mensen zeggen vaak dat je een te lieve voetballer bent, maar is dat ook echt zo? "Nee, dat is helemaal niet zo. Dat zeggen ze snel omdat ik een hele slimme voetballer ben en ook op die manier mijn duels aanga. Als je naar de statistieken kijkt zie je dat ik bijna elk duel win, dus dat zegt wel wat denk ik", zo besluit Hilgers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties