Eerste elftal

Johan Derksen leeft mee met clubicoon: "Ik vind dat een beetje zielig"

Johan Derksen leeft mee met clubicoon: "Ik vind dat een beetje zielig"

Sander Boschker gaat na dit seizoen niet door als keeperstrainer van FC Twente. Het 53-jarige clubicoon is gestopt met de opleiding die benodigd is om keeperstrainer zijn bij een club die Europees voetbal speelt. FC Twente is nu in gesprek met Boschker over een nieuwe functie binnen de club. De geruchten gaan dat de oud-doelman de nieuwe materiaalman wordt als opvolger van Jacob Malki, die na dit seizoen stopt.

"Ik vind dat een beetje zielig", zegt Johan Derksen bij Vandaag Inside. "Dat is echt een troostprijs. Nu willen ze hem sociaal gezien helpen en maken ze hem materiaalman. In voetbalkringen is dat niet leuk." Aan dat gevoel ligt een eigen ervaring uit het verleden ten grondslag. "Wij hadden bij Go Ahead Jan de Kreek. Hij was een international, speelde in het Nederlands elftal. De Kreek werd materiaalman bij Go Ahead. Dat was een betaalde functie, dus mocht hij van de KNVB niet meer voor Go Ahead uitkomen. Zo ging dat in die tijd."

"Er werd dan een rijksdaalder van ons loon iedere maand afgehouden en dan moest hij de hele maand onze schoenen poetsen. Voor jochies van zeventien jaar. Dat vond ik zo pijnlijk en zo ben ik altijd naar terreinknechten en materiaalmensen blijven kijken", besluit Derksen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties