Eerste elftal

Kan FC Twente zwakke plek PSV blootleggen? "Wil wel zien hoe goed ze écht zijn"

Kan FC Twente zwakke plek PSV blootleggen? "Wil wel zien hoe goed ze écht zijn"

Heel voetbal liefhebbend Nederland kijkt uit naar zaterdag. Dan wordt het duel tussen FC Twente en PSV gespeeld in De Grolsch Veste gespeeld. De grote vraag is of FC Twente, dat al 24 thuiswedstrijden op rij ongeslagen is in eigen stadion, de eerste ploeg wordt die dit seizoen punten afpakt van PSV. De eerste twaalf tegenstanders van Eindhovenaren lukte dat nog niet.

Ook clubwatcher Leon ten Voorde beseft dat dit een grote wedstrijd is in het Nederlandse voetbal. "Dinsdag is nog Gibraltar - Nederland, maar daar kijkt niemand naar uit. Je kijkt toch wel uit naar zaterdagavond 18:45 uur in De Grolsch Veste", vertelt Ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "PSV heeft twaalf wedstrijden gespeeld zonder nederlaag. Ik wil toch maar even in herinnering roepen dat PSV ooit zeventien wedstrijden achter elkaar won, totdat een club uit Enschede op bezoek kwam. Het werd een gelijkspel."

"Ik zie echt mogelijkheden. Waarom niet? PSV is aanvallend heel sterk, maar ik zie wel mogelijkheden tegen die achterhoede. Die is nog niet echt getest in Nederland. Voor PSV komt er een geweldige week aan, na Twente komen Sevilla- en Feyenoord-uit. Ik wil wel zien hoe goed ze nou écht zijn", aldus de clubwatcher.

Zijn er nog updates over blessures? "Ze hebben vorige week een oefenwedstrijd gespeeld in Essen, zonder de internationals en een paar vaste waarden. Steijn viel uit, die werd wat duizelig, maar die kan gewoon spelen. Ik kan op maandag wel een update over blessures geven, maar dat kan dinsdag alweer achterhaald zijn. Op dit moment is de selectie vrij breed aan het worden en kan de trainer keuzes gaan maken. Dat wordt heel interessant om te zien."

"Ze kunnen wat van de bank brengen, dat hebben ze tegen NEC laten zien. Maar als je twee of drie weken verder bent, hoe gaat de concurrentie die weer op de bank zit daar dan mee om? De laatste cyclus van 2023 wordt voor Twente heel interessant op meerdere gebieden. Er is een interessant programma met PSV en daarna Go Ahead-uit.

"Iedereen in Nederland kijkt uit naar PSV, van: als ze daar ook winnen, kunnen de KNVB-vertegenwoordigers net zo goed de kampioensschaal meenemen, want dan ziet het er wel heel goed uit. Maar ik heb er best wel vertrouwen in dat Twente in de Veste tot veel in staat is. Ik zeg niet dat ze winnen, ik zeg alleen dat ik best wel mogelijkheden zie", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties