Eerste elftal

Kan Gijs Smal een stap hogerop? "Past goed bij Ajax"

Kan Gijs Smal een stap hogerop? "Past goed bij Ajax"

De analisten van ESPN kijken terug op de afgelopen speelronde. Bij FC Twente viel, volgens Marciano Vink, Gijs Smal zeer erg op. Hij is zeer te spreken over de linksback, die met een uitstekend seizoen bezig is. Vink vergelijkt de positie bij andere clubs en denkt dat de Twente-linksback interessant zou kunnen zijn voor Ajax, AZ of andere buitenlandse ploegen.

"Hij wordt eigenlijk nooit genoemd, maar het gemak waarmee hij voetbalt. Hij zou echt wel een stap hogerop kunnen maken." Vink maakt de vergelijking met de concurrenten. "Als ik bij veel clubs aan de linkerkant kijk, Feyenoord heeft Hartman dan gevonden, maar ik denk dat Smal echt wel bij Ajax of veel andere buitenlandse clubs past", stelt Vink.

Ook ziet de ESPN-analist Smal aan de linkerkant bij AZ. "Als Kerkez weggaat bij AZ, waar wel sprake van is, dan zou ik Smal wel durven. Ze hebben al een Noorse linksback gehaald, maar waarom niet Smal? Ik vind hem écht een fantastische voetballer." De speler uit Noord-Holland heeft nog een contract voor één jaar en hoeft daarom niet de hoofdprijs te kosten.

Smal kwam op 26 juni 2020 transfervrij van FC Volendam naar Enschede. De back begon op de bank, omdat Oosterwolde veel de voorkeur kreeg. Mede door blessures van andere spelers, kreeg hij veel speelminuten. De laatste twee seizoenen maakt hij veel indruk en kan hij ook rekenen op interesse van andere clubs. Eerder heeft hij al aangeven dat hij de club uit Enschede traag vindt inzake het verlengen van het contract.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties