Eerste elftal

Kan Peter Bosz ras-Heraclied Krüzen meenemen naar FC Twente als assistent?

Kan Peter Bosz ras-Heraclied Krüzen meenemen naar FC Twente als assistent?

Peter Bosz lijkt momenteel de topkandidaat voor FC Twente om Ron Jans op te volgens als hoofdtrainer. Arnold Bruggink begon bijna te stralen toen de naam van de clubloze trainer viel in gesprek met Hans Kraay die hem vervolgend vroeg of hij Bosz als trainer zou willen. Het antwoord was volmondig ja. Kraay voegde eraan toe dat hij weet dat Bosz ook graag naar FC Twente wil, maar de analisten denken daar anders over. Onder andere Maarten Wijffels.

"Ik schat in dat Twente niet zijn eerste keus zal zijn. Voor Bosz zijn er altijd wel meerdere mogelijkheden. Dat bleek laatst toen hij bijna bondscoach van België was. Dus FC Twente zal zeker niet zijn eerste keus zijn", aldus de Ajax-watcher van het AD. Daarbij is er nog een ander obstakel. Bosz neemt altijd Henrie Krüzen mee als assistent.

"Moet dan Henrie Krüzen, die gaat promoveren met de grote rivaal Heracles, komend seizoen staflid worden bij FC Twente? Dat zie ik niet gebeuren. Of Bosz moet zeggen tegen Henrie: ik ga zonder jou, maar dat heeft hij nog nooit gedaan." Toch werkte Bosz het laatste seizoen bij Lyon zonder zijn rechterhand.

"Hij vond de Franse taal te moeilijk en kon naar eigen zeggen niet zijn rol spelen. Dat was zijn eigen keus. Maar Bosz wil altijd met Kruzen werken." Wijffels ziet Bosz dan ook niet instappen bij de Tukkers. "Bosz was de afgelopen weken op vakantie en zover ik contact met hem heb gehad speelde daar toen niks. Maar je weet het nooit. Het kan veranderen. Ik zeg niet keihard nee, maar er zijn wel andere opties voor hem."

Poll

Als het meenemen van Krüzen een harde eis is van Bosz, moet FC Twente daarmee akkoord gaan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties