Eerste elftal

Keert Ugalde nog terug in nationale elftal Costa Rica? Zaakwaarnemer reageert

Keert Ugalde nog terug in nationale elftal Costa Rica? Zaakwaarnemer reageert

Meer dan een jaar geleden bedankte Manfred Ugalde voor de Costa Ricaanse nationale ploeg. De spits van FC Twente leefde in onmin met de Costa Ricaanse bondscoach Luis Fernando Suárez, nadat Suárez in de media hard had uitgehaald naar Ugalde. De bondscoach zit er nog altijd en Ugalde komt nog steeds niet uit voor de nationale ploeg.

Zo ging de twintigjarige spits ook niet mee naar het WK in Qatar. Volgens zijn zaakwaarnemer, Kurt Morsink, vindt Ugalde daarnaast ook niet dat hij het verdient heeft om mee te gaan naar Qatar. "De eerste die je zou vertellen dat de spelers die het verdienen meegaan naar het WK, is Manfred. Zo is hij gewoon. Hij is niet iemand waarmee je moet rotzooien. Hij is duidelijk. 'Ik heb het niet verdient, laat degene die het op veld hebben laten zien gaan'", vertelt Morsink tegenover het Costa Ricaanse La Republica.

"Ik zou niet kunnen zeggen wie de schuldige is bij het incident en volgens mij gaat het daar ook helemaal niet om. We willen allemaal dat het nationale team goed presteert. Manfred heeft zijn beslissing na drie wedstrijden gemaakt, zonder in de toekomst te kunnen kijken. Ik zou niet kunnen zeggen wiens fout het is", aldus de zaakwaarnemer van Ugalde.

Morsink verzekert wel dat het Ugaldes droom is om ooit op een WK uit te komen. "Hij laat nu een WK aan zich voorbijschieten, maar dat hoeft niet voor altijd zo te zijn. In het voetbal kan alles snel veranderen en Ugalde is een goed persoon. Hij is niet vol van zichzelf, hij is stil en werkt hard", besluit Morsink.

Als Ugalde bij het volgende WK wil zijn, zal hij het waarschijnlijk goed moeten maken met de huidige bondscoach. De Colombiaan heeft namelijk nog een contract bij de Costa Ricaanse voetbalbond tot en met 31 december 2026. Hij zal normaalgesproken dus ook de bondscoach zijn bij het WK van 2026 in Canada, de VS en Mexico.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties