Eerste elftal

'KNVB denkt niet aan keerzijde nieuwe regel': "Lui worden het stadion uitgeslagen"

'KNVB denkt niet aan keerzijde nieuwe regel': "Lui worden het stadion uitgeslagen"

De KNVB heeft de maatregelen wat betreft het gooien van voorwerpen op het veld aangepast ten opzichte van vorig seizoen. Nu is het zo dat de wedstrijd direct weer verder gaat als de dader gelijk op wordt gepakt. Dit gebeurde afgelopen weekend twee keer bij Heracles Almelo, waar de supporters erbovenop zaten en biergooiers hardhandig aanpakten.

Leon ten Voorde vindt de nieuwe regel maar niks. "Dat is weer het nadeel van het geouwehoer met die bekertjes gooien", zegt hij bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia, die sowieso geen voorstander is van wedstrijden staken bij bekertjes vreugdebier op het veld. "Een scheidsrechter met persoonlijkheid voelt aan wanneer er bewust iemand onder wordt gegooid en wanneer het vreugdebier is. Die ziet dat ene bekertje niet."

"De KNVB heeft nu de regel bedacht dat als je een bekertje gooit, er sociale controle komt. Als jij mij ziet gooien, mij aanwijst en ik word uit het stadion gezet, dan hoeft de wedstrijd niet gestaakt te worden. Maar ze hebben nooit gedacht aan de keerzijde, want wat er gebeurt er nu in stadions? Die lui gooien en worden door de medesupporters het stadion uitgeslagen."

"Ik geloof dat die supporter bij Heracles geen shirt meer aan had. Dat slaat dus eigenlijk helemaal nergens op. Ze hebben liever dat een supporter afgetuigd het stadion uit wordt gedragen en met loeiende sirenes wordt afgevoerd, dan dat de wedstrijd niet door kan gaan", aldus Ten Voorde.

Fardau Wagenaar merkt op dat het wel goed is dat er wat sociale controle is. Ten Voorde is het daar niet mee eens. "Dat werkt niet in stadions. Als je een boom van een kerel van twee meter naast je ziet staan, die gooit bier en heeft de hele wedstrijd al zitten schelden, dan ga jij op de schouders tikken: 'Hé, jochie, de volgende keer niet meer doen, hè?' Dat doe je toch niet. Ik noem maar een voorbeeld. Ik weet niet hoe de KNVB hiermee omgaat, want ze hebben nooit aan de keerzijde gedacht van deze waanzinnige regel", besluit de clubwatcher van FC Twente.

Opinie: Wat vind jij van de nieuwe maatregel van de KNVB? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties